Regler 2019

SPELREGLER FÖR OilQuick  CUP 2019

Cupen spelas enligt SvFF;s spelregler för 7-mannafotboll med planmåtten 69 x 47,5 meter men med undantag enl. följande:

1. Målen är 11-mannamål.

2. 4 sek regeln gäller vid igångsättande av spel.

3. Målchansutvisning

4.Vid igångsättande av spel när bollen passerat mållinjen måste målvakten kasta ut bollen.

5. Vid tillbakaspel till egen målvakt får målvakten inte ta upp bollen med händerna.

6. Antal spelare : 7 st utespelare + målvakt får samtidigt delta i spelet. 16 st spelare får användas i varje match.

7. Speltiden: Ordinarie speltid är 1x25 minuter.

Domaren avgör när speltid ej skall räknas

Från och med kvartsfinalerna tillämpas ”Golden Goal” under 5 minuter

Därefteravgörs matchen genom ”amerikanska straffar” enligt FIFA- modell.

Ingentimeout kan begäras.

8. Handikappsystemet: Vid möten mellan lag med olika divisionstillhörighet, avslutas matchen med att laget med den lägre divisionstillhörigheten lägger det antal straffar som skiljer divisionsmässigt. Straffarna utförs enligt hockey-modell (”amerikansk straff” ). Om ett lag äger rätt att lägga fler än en straff enligt handikappsystemet, ska olika spelare lägga straffarna.

Lag som ska lägga handicap-straffar har möjlighet att välja om man vill lägga sina straffar FÖRE matchens start, eller EFTER slutsignal.

Om man väljer att lägga straffarna före matchen måste man meddela detta till motståndare, domare och matchspeaker senast 30 min före matchstart.

9. Straffspark: Vanlig straff under ordinarie speltid och Golden Goal, i övrigt se handikappsystemet.

10. Avgörande av serieplacering i grupp- respektive slutspel

Om två eller flera lag efter serietävlingens slut har lika poäng avgörs deras placering i grupp/-respektive slutspel av följande kriterier i följande ordning:

1. a.      Antal poäng i inbördes matcher

1. Målskillnad

2. Antal gjorda mål

1. b.      Resultat av alla gruppmatcher

1. Bästa målskillnad

2. Antal gjorda mål

1. c.       Straffsparkstävling

Om två lag fortfarande är lika ska straffsparkstävling genomföras mellan berörda lag

Om fler än två lag fortfarande är lika sker avgörande genom lottning.

11. Utvisning:Vid lindrig utvisning/målchansutvisning får laget sätta in en ny spelare efter två minuter och när tidtagaren givit tillstånd. Spelaren är utvisad för resten av matchen och följande match i cupen.

Vid grov utvisning får laget sätta in en ny spelare efter två minuter och när tidtagaren givit tillstånd. Spelaren är utvisad för resten av matchen och minst en av följande matcher under cupen, eventuell påföljd fastställs av tävlingsjuryn efter att ha granskat domarens anmälan. Anmälan kommer även att skickas till vederbörandes distrikt för eventuell ytterligare bestraffning.

Uppdaterad: 17 JAN 2018 11:37 Skribent: Härje Lindgren

Fotbollsektionen, Drottninggatan 6