Hoppa till sidans innehåll

Krönika nr 7 20160530


Ny seger – men den kostade

 

Femte raka hemmasegern.., fjärde raka hållna nollan.., tre poäng närmare serieledande Sandviken.., två mål (äntligen) av Kion King.., en odiskutabel seger...

Ja, det mesta borde handla om klang och jubel i HuFF. Men trots en siffermässig klar triumf – 4–0 – mot ett blekt Anundsjö tror jag tränarduon Henrik Åhnstrand och Janne Westin hade en hel del funderingar efter slutsignalen.

Självklart firades trepoängaren i HuFF:s omklädningsrum efteråt, men det fanns också saker som kastade en orolig skugga över segern. Som till exempel Rabi Hamdans axelskada.., som till exempel Jonas Karlssons genomklappning.., som till exempel de många (onödiga) varningarna.., men framför allt hur ett lag som spelar fullkomligt lysande i 25 minuter sedan plötsligt förvandlas till samma mediokra lag som sina motståndare.

Inledningen var så bra att jag kom att tänka på orden som en kompis sa för många år sedan. Han hade då varit till London och sett sitt favoritlag spela, och dessutom spela fantastiskt.

– Fy faan va bra dom spela. Efter 3–0 ledde dom med en kvart.

Nu tog det visserligen lite mer än en kvart – 23 minuter för att vara exakt – för HuFF att komma upp de siffrorna och säkra segern mot Anundsjö. Då hade Kion King stressat fram ett självmål, själv nickat in tvåan och sedan sett lagkompisen ”Våfflan” Ericson sätta trean. Då tror jag att de flesta av de drygt 200 åskådarna på Sparbanken Arena räknade med att de 6–0 som HuFF gjorde på Friska Viljor för några veckor sedan snart skulle suddas ut som lagets största seger den här säsongen.

Men så fel de hade.

För efter 3–0 tog nämligen det roliga slut denna eftermiddag.

Sedan började HuFF sakta men säkert på att tappa tempo och efter ett tag var man nere på samma låga kvalitetsnivå som sina motståndare. När HuFF sänkt sig så lågt kunde till och med Anudsjö skaka fram några vassa målchanser innan paus.

Det fanns förhoppningar om att HuFF skulle rycka upp sig efter vilan och återta det kommando man hade över matchen i början, men icke.

Okej, man skapade några målchanser, men det enda egentliga glädjeämnet under andra halvlek var Niclas Larssons straffräddning. Ja, så att Kion King satte sitt andra mål för säsongen och fastställde slutresultatet till 4–0 på övertid.

Eftersom Sandviken samtidigt förlorade uppe i Boden (2–3) så är HuFF bara en poäng bakom serieledarna efter nio spelade matcher och tittar man bara till tabellen så ser det ljust ut framöver. Närmast väntar nästjumbon Ånge på bortaplan, ett Ånge som för övrigt sa upp gemenskapen med sin tränare Suat Sari under helgen, och sedan har HuFF hemmamatch mot Gällivare/Malmberget. På papperet två matcher som borde inbringa sex poäng – och fortsatt toppkänning.

Men matchen mot Anundsjö innehöll tyvärr två nya skador och fem gula kort. Skadorna ställer till det på kort sikt och varningarna kommer att göra sig påminda längre fram då avstängningarna kommer.

Sedan tidigare är Christoffer Lindberg ur leken och Rabi Hamdan kommer inte att spela mot Ånge även om han skulle få ordning på sin axelskada, detta eftersom han drog på sig sin tredje varning innan han blev skadad.

Det mest oroande var dock att se Jonas Karlsson lämna matchen i förtid, detta sedan det svartnat för ögonen och han blivit illamående. Förhoppningsvis var det bara någon tillfällig åkomma som går snabbt över, för han behövs i laget även om motståndet på papperet den närmsta tiden ser överkomligt ut.

Serien i övrigt då?

Ja, många gladde sig åt att Sandviken förlorade mot Boden, men jag är lite kluven där. Jag tror nämligen att Sandviken i längden är för bra för övriga lag i serien och då känns det inte helt rätt att man släpper tre poäng till Boden, ett lag som förmodligen är den hetaste kandidaten till att knipa kvalplatsen. HuFF och Timrå tror jag är de enda av övriga lag som har kapacitet att kriga om topplaceringar i serien, ja, kanske Härnösand också.

Valbo är seriens överraskningslag så här långt, men att gästrikarna ska vara med och fightas i toppen ända in i oktober har jag svårt att se. Det samma gäller för Söderhamn och Friska Viljor.

Skellefteå har börjat (nästan) lika svagt som förra säsongen men kommer precis som då att klättra under hösten.

Därmed återstår fem lag i bottenstriden, Morön (som jag dömde ut redan efter första matchen mot Sandviken), Anundsjö (som hittills varit det sämsta laget med division 2-status som gästat Sparbanken Arena i år), Gällivare/Malmberget (vi får se vad laget går för i nästa hemmamatch), Ånge (att köpa hela tiden är ingen långsiktig division 2-lösning) och Strömsberg (tycker jag har varit bättre än både Morön och Anundsjö).

Mitt tips i dagsläget blir att Strömsberg och Anundsjö åker ur och att Ånge får kvala.

När det gäller toppstriden säger hjärtat HuFF, men hjärnan vill annorlunda. Den påstår att Sandviken vinner och att Boden kommer att kvala...

 

Christer Stridh

Uppdaterad: 30 MAJ 2016 10:04 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Fotbollsektionen, Drottninggatan 6
82430 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-153 35
E-post: This is a mailto link

Se all info