Krönika nr 15 20160924

Onödigt kryss och oroande skada

1–1 borta mot ett kontraktsjagande Anundsjö är ett resultat som det egentligen inte går att säga någonting om. För tyvärr gjorde HuFF en ganska slätstruken insats på Olympia, och krysset kändes inte på något sätt orättvist – men däremot onödigt.

Ändå är det inte de två tappade poängen på övertid som oroar mest, utan det var att mittbacksklippan Cristoffer ”Våfflan” Ericson rullades av planen på bår med en knäskada.

Det mesta talar för att det blir kvalspel för HuFF (detta skrivs innan Sandviken har mött Boden i den 23:e omgången) och även om det i så fall är fyra veckor till första kvalmatchen var det ingen rolig syn som utspelades i slutsekunderna. Först kvitterade hemmalaget på övertid (i den 93:e minuten), och när sedan HuFF skickade upp allt i jakten på ett segermål hände något i Anundsjös straffområde.

Plötsligt låg fem spelare ner. Två av hemmaspelarna hade kramp och reste sig så småningom, liksom även de två andra kämparna i Anundsjö. Kvar låg bara ”Våfflan” och när domaren Stefan Pålsson signalerade efter en bår var det många oroliga blickar som riktades mot Anundsjös straffområde.

Båren kom in och ”Våfflan” rullades ut på den. Rapporterna efter matchen talade om en svårt haltande mittback. Nu är det bara att hoppas på lugnande besked under den kommande veckan.

För helt klart behövs ”Våfflan” i HuFF:s startelva och helt klart räcker inte HuFF:s spel som det såg ut mot Anundsjö i ett kommande kvalspel. Inledningsvis hamnade HuFF i Anundsjös låga tempo, ändå hade man svårt med passningsspelet. Felpassen duggade tätt under den första halvleken och målchanserna lyste med sin frånvaro.

Men HuFF hade ändå ett relativt tryggt försvarsspel och även om Anundsjö hängde med skapligt spelmässigt så oroade man sällan Niclas Larsson i HuFF:s mål.

I slutminuten lyckades HuFF ta ledningen när Cihan Sener förvaltade ett friläge, och det var ett mål som borde ha gett laget en positiv knuff inför den andra halvleken. Men i stället var det Anundsjö som tog hand om spelet och det var bara ribban som hindrade hemmalagets kapten Joel Åman från att nicka in kvitteringen redan i den 49:e minuten.

Så småningom fick HuFF lite bättre ordning på sitt spel, men till skillnad mot tidigare matcher så lyckade man inte ”mala ner” ett vilt kämpande hemmalag.

HuFF:s enda målchans efter paus svarade Ridwan Beyan för, men han kom lite för nära hemmamålvakten Leo Groza som kunde rädda.

Minuterna gick och Anundsjö blev allt mer desperat i jakten på ett mål. Det såg ändå ut som att HuFF skulle reda ut det hela, men i den tredje övertidsminuten kom en snygg kvittering signerad hemmabacken Luis Vasquez som med en cykelspark ordnade en oerhört viktig poäng.

Sedan följde då de olyckliga slutsekunderna när ”Våfflan” skadades, sekunder som kam bli mer dyrbar än de förlorade poängen. För ska HuFF ha något i ett kval att göra (jag utgår från att det blir kval) är det ett måste att ”Våfflan” Ericson kan spela – liksom det är ett måste att hela laget lyfter sig. I den här matchen var det i stort sett bara Niclas Larsson i målet som höll måttet.

Christer Stridh

Uppdaterad: 2016-09-24 22:46