Hoppa till sidans innehåll

Krönika nr 3 20170414


Plötsligt bara hände det...

 

I Svenska Spels reklam sägs det ”plötsligt bara händer det”, och det kan man nog säga om HuFF på skärtorsdagen också. Det handlade om hemmapremiär i fotbollstvåan och efter en lite oviss första halvlek så bara ”hände det”.

I andra halvlek gick HuFF från 1–0 till 5–0 och Valbo fick vända söderut lite smått förnedrat och efter 90 minuters spel var man väldigt långt i från några poäng.

Lillfjärden ligger isfri och HuFF har hemmapremiär i division 2 södra Norrland. Våren är här, eller..,

Nja, skärtorsdagen bjöd på ett kylslaget väder och för min egen del handlade det om dunjacka, täckbyxor och mössa på. Innan matchen var över hade termometern även hunnit krypa under nollstrecket och ett tag under matchen fladdrade det små vita partiklar i luften.

Vilken tur då att spelet värmde, för det gjorde det. Det var en riktigt bra division 2-match och det berodde inte enbart på att hemmalaget var bra. Valbo var minst lika bra under första halvlek och då visade laget upp kvalitéer som gör att gästrikarna kommer att gå en bra säsong till mötes.

I andra halvlek avslöjades dock brister som gör att man kanske inte kommer att tillhöra den översta toppen, men nog lutar det åt att Valbo kommer att göra sin bästa division 2-säsong i alla fall.

Förhoppningsvis kommer det att gälla HuFF också, för det skulle då innebära att en uppflyttning till division 1 är närmare än den någonsin varit.

Det fanns väl vissa betänkligheter efter premiärförlusten mot Timrå (1–2). Då tycker jag att HuFF hade fullständig kontroll på matchen i en timme, för att sedan falla ihop och 1–0 blev 1–2. En fullständigt onödig förlust.

När Timrå kvitterade började HuFF uppträda virrigt och i takt med att mittfältet tröttnade försvann initiativet. Nu fick man tillbaka det sedan Timrå drabbats av en utvisning, men i stället för ett segermål gick man bort sig – en backlinjen utan djup – och Timrå kunde avgöra.

Revanschen kom dock snabbt mot Valbo. Matchklockan hade bara hunnit ticka i 80 sekunder när Kion King fick bollen i mittcirkeln. Han satte fart mot ett brett spelade försvar, kunde enkelt sprinta mellan backarna och fri med gästernas målvakt gjorde han inget misstag. HuFF red sedan på den vågen ett tag och Cihan Sener hade ett flertal bra lägen att öka hemmalagets målskörd.

Men när inte tvåan kom för HuFF, började Valbo återhämta sig från inledningschocken och under andra halvan av första halvlek var man minst lika bra som HuFF. Det gällde både i spelet och skapande av chanser.

Det är möjligt att matchen fått en annan utgång om Simon Fäger satt sin volley en decimeter till vänster om stolpen i stället för en decimeter till höger om den. Nu kunde HuFF gå till pausvila i en ledning som man kan säga var lite rättvis.

Efter ytterligare 45 minuters spel var HuFF:s seger mycket rättvis.

En stor bidragande orsak var givetvis det snabba 2–0-målet. Det kom redan efter tre minuters spel då Cihan Sener äntligen fick utdelning på sina chanser, och när han väl hade skjutit in sig spädde han på med ytterligare två mål (3–0 och 5–0) innan det hela var över. Det femte hemmamålet (4–0) nickade ”Våfflan” Ericson in på en högerhörna.

Därmed har HuFF samma poängskörd som förra året i mötena med Timrå borta (2–3 och 1–2) och Valbo hemma (5–1 och 5–0). Fortsätter man så kommer man för tredje året i rad att plocka över 60 poäng, och i år finns ju inget Team TG med, och inte heller Sandvikens IF.

Det finns potential i den här truppen som gör att 60-poängsgränsen inte är någon omöjlighet. Nu gjorde Dennis Backström (född 1998) sin andra 90 minutersmatch, Pelle Hedlund (99) sitt andra inhopp och Oscar Åkerlund (98) gjorde sin division 2-debut. Niklas Dahlström (97) gör sin andra säsong i HuFF och han håller nu på att bli en enorm mittfältskugge.

Framåt handlade det mesta den här kvällen om Kion King (96) och Cihan Sener (96), en kväll då Christoffer Lindberg (94) hade det lite svårare att få till det.

Lägger man sedan till att Pelle Lööf (91) går skadad har ju HuFF ytterligare ett stark anfallskort att tillgå så småningom.

Närmast på HuFF-programmet står derbyt mot Söderhamn på bortaplan. Även om – i alla fall i mina ögon – Söderhamn stod för en liten överraskning i premiären (1–0 mot Bollnäs) så tror jag inte att laget är i närheten av att störa HuFF. Det skulle i så fall vara om våren slog till med blixtrande värme till veckan så att Söderhamn kunde bjuda hem HuFF till en svårspelad Helsingehus Arena, ja, då kanske...

Men på konstgräset på Borgs IP kommer derbypoängen utan tvekan att hamna hos HuFF.

 

Christer Stridh

Uppdaterad: 14 APR 2017 13:35
Skribent: Christer Stridh
Epost: Adressen Gömd 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Fotbollsektionen, Drottninggatan 6
82430 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-153 35
E-post: This is a mailto link

Se all info