Hoppa till sidans innehåll

Krönika nr 7 20180708


Farligt att ta semester för tidigt

 

HuFF hade en till synes bergsäker 3–0-ledningen hemma mot Kramfors-Alliansen och man var på väg att befästa serieledningen över uppehållet.

Men med dryga tio minuter kvar verkade hela HuFF gå på semester, och det höll på att straffa sig ordentligt. Två mål av gästernas Adrian Borostean gjorde det hela mer än lovligt spänande. Men när Niclas Larsson limmade Hampus Sjödins frispark på övertid kunde alla HuFF:are andas ut.

3–2-segern, samtidigt som såväl Luleå som Timrå tappade poäng gör att semestertabellen ser oerhört intressant ut. HuFF är i tabelltopp, tre poäng före Piteå, som också höll på att tappa poäng, och det kommer att bli tolv intressanta höstmatcher.

HuFF är alltså serieledare och ändå vill jag påstå att det finns mycket mer att hämta, och ändå hade det kunnat se ännu bättre med några ”tänk om”...

...”tänk om” HuFF inte hade drabbats av så många skador. Det är ju nytt för i år att lagen får göra fem byten i matcherna, HuFF har haft så många skador att i väldigt många matcher har man inte haft fem spelbara avbytare.

...”tänk om” HuFF inte hade gjort en sådan plattmatch mot just Kramfors-Alliansen på bortaplan. Då hade man vunnit och haft tre poäng till.

...”tänk om” domaren Robert Ahlman bara sansat sig lite i hemmamötet mot Piteå och sagt, ”lugn, det kommer en ny signal”. Då hade Piteå inte fått den billiga kvittering, och då tror jag inte att laget hade lyckats vända matchen och vinna. Då hade HuFF haft ytterligare tre poäng – och Piteå tre poäng mindre – och då hade det här sett rätt så grymt ut.

Jag vet att alla lag i serien säkert har egna ”tänk om”, men dom har jag ingen aning om och krönikan handlar ju om HuFF, och även om jag vet att det finns mer att hämta så måste ju ändå vårens helhetsbetyg bli klart godkänt. Spelet börjar sätta sig mer och mer och kan man bara hålla rätt fokus i 90 minuter så kommer motståndarna att få det jobbigt med HuFF.

Offensivt har man hur vassa avslutare som helst. Nyförvärvet Andreas Smedbakken och Cihan Sener har svarat för nio mål vardera, tjecken Patrik Ruzicka börjar hitta mer och mer rätt med bland annat tre mål i de två senaste matcherna – och så har man ju Pelle Lööf, en man som verkligen vet var målet är beläget.

Det som stör är Kion Kings skada.

Defensivt har det dock varit lite si och så. Visst, på grunda av alla skador har man fått möblera om i försvarslinjen i många matcher, men 15 insläppta mål på 14 matcher, det är lite för mycket för att vara HuFF.

Nu väntar ett par veckors ledighet innan det är dags för att ladda för hösten. På papperet kanske ett litet tuffare program för HuFF med bortamatcher mot bland annat Boden, Piteå och Timrå, men å andra sidan har ju laget varit lika bra på resande fot som hemma på Sparbanken Arena.

Får HuFF tillbaka lite långtidsskadade spelare och kanske ett och annat nyförvärv – rykten säger att det är något på gång – så stärks en redan bra trupp. Framför allt får tränartrojkan ”BES” (Bengtsson/Ericson/Staffrin) tillgång till fler spelare på träning, vilket kommer att vara värt mycket.

Det har även lottats i Svenska Cup och då kommer lite mer ”tänk om”...

...”tänk om” det hade dykt upp ett annat namn än Jönköping Södra på HuFF:s motståndarlapp som till exempel AIK, Djurgården, Hammarby eller Östersund – då hade vi haft en rejäl cupfest att se fram emot också i augusti. J Södra har ju redan besökt Sparbanken Arena och någon publikmagnet var det inte.

Avslutningsvis lite VM också. Den svenska festen tog slut mot ett England som var bättre och vann helt rättvist, men ”tänk om”...

...”tänk om” linjemannen följt FIFA:s instruktioner om att hålla nere flaggan vid tveksamma situationer, då hade Marcus Berg haft en möjligt friläge vid ställningen 0–0.

...”tänk om” Englands målvakt Jordan Pickford inte svarat för två riktiga ”Gordon Banks-räddningar”.

Men nu fanns inga ”tänk om” och Janne Anderssons grabbar fick lämna VM efter kvartsfinalen. Vackert så.

Christer Stridh

Uppdaterad: 08 JUL 2018 20:47 Skribent: Christer Stridh
Epost: Adressen Gömd 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Fotbollsektionen, Drottninggatan 6
82430 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065015335
E-post: This is a mailto link

Se all info