Krönika nr 8 20160612

Ytterligare ”en dag på jobbet”

HuFF fortsätter att göra sitt jobb. Gällivare/Malmberget klarade sig visserligen bättre än vid besöket i fjol (0–5) men man blev återigen nollat och fick inga poäng att stuva in i bussen för den långa resan hem.

HuFF:s 3–0-seger innebar sjätte raka nollan när det gäller insläppta mål och vi måste gå tillbaka ända till den 5 maj för att hitta ett baklängesmål. Då släppte Niclas Larsson in Philip Olofssons nick och Timrå avgjorde den matchen på övertid. Det är för övrigt HuFF:s enda förlust så här långt och även om spelet inte stämmer fullt ut fortsätter man att skugga serieledande Sandviken.

Elva omgångar är spelade och HuFF har tabellraden 8–2–1, något sämre än fjolårets 10–1–0 vid samma tidpunkt. Förlusten kom alltså mot Timrå och kryssmatcherna har spelats mot Boden och Valbo, samtliga på bortaplan. Hemma på Sparbanken Arena har man sex segrar och fantastiska 21–1 i målskillnad.

Jag kan ändå inte låta bli att undra hur det skulle se ut om HuFF spelade bra fotboll i en hel match. Man gör det stundtals i matcherna, men ofta handlar det om att man gör ”en dag på jobbet” – som mot Gällivare/Malmberget.

Klar dominans i bollinnehav, likaså i avslut och framför allt i hörnor. Men det fanns också inslag av onödiga felpass och kanske allt för få skapade målchanser.

Men möter man ett lag av Gällivare/Malmbergets kaliber då räcker det med att man ”gör jobbet”. Det gjorde Cihan Sener när han snyggt placerade in ledningsmålet, det gjorde Jonas Karlssons när han pricksköt Kion King i huvudet, och Kion, ja, han gjorde också jobbet och nickade in 2–0.

Johan Brolin hade som inhoppare lite mindre tid på sig att göra sitt jobb, men han gjorde det i alla fall och smällde in 3–0.

Jag trodde att Timrå skulle kunna störa Sandviken, men oj så fel jag hade. 6–0 på bortaplan är siffror som imponerar och Sandviken verkar också göra ”en dag på jobbet” – och lite till.

Två omgångar återstår innan det blir uppehåll. Närmast för HuFF:s del väntar Härnösand på bortaplan, en på papperet svår uppgift. I fjol blev det förlust (1–2) i en match där HuFF inte gjorde jobbet fullt ut. Det krävs dock på lördag, annars är risken att Sandviken drar i från, för jag har svårt att se att Söderhamn – även om de har överraskat mig tidigare – ska kunna störa ”Stålmännen”.

Möjligen kan Valbo göra det i ett stekhett derby i våromgångens sista match. Men å andra sidan har HuFF ingen enkel avslutningsmatch heller (även om den är på hemmaplan). Jag hävdar fortfarande att Skellefteå är bättre än tabelläget och kanske blir man det lag som snuvar HuFF på dess första poäng på Sparbanken Arena.

Men som sagt, först gäller en tripp till Högslätten på lördag för att jaga revansch för fjolårets förlust. Det är dock en match jag missar (första seriematchen i år) eftersom den kommande helgen för min del upptas av Hudik Cup som i år kommer att innehålla 651 matcher från fredag kväll till söndag kväll.

Då är det min tur att göra "ett par dagar på jobbet"...

Christer Stridh

Uppdaterad: 2016-06-26 22:48