1-0 blev 1-2 hemma mot Piteå

2018-05-20 16:38
Det blev förlust i toppmatchen hemma mot Piteå. Matchen slutade 1-2 efter att Kion King gett HuFF ledningen i 36:e men där Piteå kvitterar i 56:e och sedan gör 1-2 i 80:e.
  • Uppdaterad: 2018-05-20 22:39

På ett soligt Glysis tog vi emot Piteå i en match där båda lagen bytte chanser med varandra i den första halvleken. Kion hade bland annat en väldigt bra chans tidigt i matchen när han fick en passning precis framför mål. Piteå hade även dem ett gäng bra chanser som Larsson avvärjde, bland annat ett jätteräddning i 28:e minuten när Piteåspelare stod ganska ensam inne i straffområdet.

Det dröjde fram till den 36:e minuten innan det första målet kom och det var inte något dåligt sådant. En underbar långboll mot Lindberg som bröstar ner den, spelar Kion fri som placerar in 1-0 snyggt. Kion hade ytterligare någon chans i den första halvleken men resultatet stod sig till pausvilan.
- Jag tycker det är en ganska jämn första halvlek där båda lagen skapar någon halvchans var. Sen gör vi ett riktigt klassmål tycker jag och kan gå till vila i ledning, säger tränare Mikael Bengtsson.

Som sagt inleder vi den andra halvleken rätt stabilt och det känns som vi har bra kontroll på matchen. Men så kommer vi till matchens snackis. Piteås 1-1 mål i den 56:e minuten. Efter att Larsson plockat upp bollen och springer för att kasta ut den blåser domaren av och ger Piteå en indirekt frispark för hemåtpass från oss. Piteå agerar snabbt och tar bollen från Larsson och sparkar in den i öppet mål. Det blir rejält irriterat på planen och tränare Mikael Bengtsson blir uppskickad på läktaren i samma situation.

Efter det så har vi ändå mycket boll och går för ett ledningsmål. Vi skapar också några hyfsade chanser men Piteå försvarar sig bra och istället för 2-1 bryter bortalaget och kontrar in 1-2 i den 80:e minuten. Ett mycket tungt mål. Vi får också en superchans att kvittera när Ante P fälls i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Men straffen från Cihan Sener räddas. Trots att "Våfflan" klev upp på topp i slutet fick vi aldrig in någon kvittering och Piteå klev av planen med tre poäng.
- Vi pratar om en del saker i paus och jag tycker vi börjar den andra halvleken bättre än Piteå och får matchen dit vi vill. Men sen får Piteå 1-1 efter ett i mitt tycke fel domslut. Efter det tycker jag att Piteå får den enering och kraften de behövde för att inte tappa matchen. Vi känner att vi ska gå för tre poäng med tanke på matchbilden men istället kontrar Piteå in 1-2. Mycket tung förlust med tanke på hur den såg ut, men vi får bryta ihop och komma igen.

FAKTA:
Målskyttar: Kion King (36'), Joel Edström (56'), Gustav Rönnback-Wallin (80')
Byten HuFF: Svensson - Rhodin (31'), Rhodin - Hedlund (45'), Smedbakken - Sener (63'), Lindberg - Ruzicka (80')
Varningar HuFF: Vilmer Svensson, Andreas Smedbakken, Andreas Persson
Publik: 320