2-0-seger i hälsingederbyt mot Söderhamn!

2017-08-06 18:52
Vinst mot grannarna från Söderhamn med 2-0 efter ett mål i vardera ände av matchen.
  • Uppdaterad: 2017-11-20 10:30

Hälsingederby #1: Söderhamn - HuFF   1 - 3
Hälsingederby #2: Bollnäs - HuFF   0 - 1

Med två derbyvinster i ryggen denna säsong tog vi oss återigen an Söderhamns FF i hopp om att knipa åt oss ännu en trepoängare. Det gick vägen. Vi befäster vår position som Hälsinglands bästa lag.

Hälsingederby #3: HuFF - Söderhamn   2 - 0

Majoriteten av de 453 åskådarna på Sparbanken Arena hade knappt hunnit sätta sig till rätta på träläktaren innan de fick se Jonas Karlssons inlägg styras i mål av Kion King. 1-0-målet kom redan efter 42 (!) sekunders spel. Kions fjärde mål för säsongen.
   Söderhamn chockades av rivstarten och hade svårt att komma in i matchen under den första delen av halvleken. De spelade sedan upp sig, men de riktigt stora chanserna uteblev för bortalaget. Istället fick vi se ett antal HuFF-nickar (efter inlägg från främst Jonas Karlsson) gå utanför målramen. Mycket mer än så bjöd inte den första halvleken på.

Andra halvlekens första målchans tillfaller hemmalaget. Oscar Åkerlund skarvar bollen till Pelle Lööf. Pelle rundar Simon Elgh i SFF-målet innan han, ur svår vinkel, avslutar i stolpen. Detta var för övrigt Pelle Lööfs första Division 2-start sedan bortamatchen mot Gällivare/Malmberget den 15 oktober förra året.
   Efter 60 minuter kliver Ridwan Beyan in i handlingen. Han byts in istället för Lindberg och får sitt första läge redan efter 30 sekunder på planen. Daniel Eliasson hittar igenom med en passning som ställer Ridwan helt fri med Simon Elgh. Den sistnämnda går dock segrande ur duellen, men Ridwan skulle få sin revansch.
   Trots att HuFF nu radar upp chanser lyckas man inte få dit bollen. De sista 20 minuterna av matchen är det främst Johan Brolin som hotar SFF-försvaret genom att utmana så fort han får bollen. Han får bland annat se sin soloraid och chipp över målvakten sluta med en rensning på mållinjen av bortaförsvarare.

Spiken i kistan kommer i minut 88. I en sörja utanför Söderhamns straffområde, där det känns som att alla 20 utespelare befinner sig, får Kion King tag på bollen. Han chippar fram den till Ridwan Beyan som strax innanför straffområdet trycker upp den i nättaket. Ridwans andra mål för säsongen. Det första gjorde han i det första mötet med Söderhamn.

Segern innebär att vi återigen är uppe på samma poäng som Skellefteå, som leder serien på målskillnad. Nästa vecka drar vi norrut för match mot Bodens BK FF.

Larsson -
Karlsson, Wallin, Ericson, Persson -
Åkerlund, Eliasson -
Lindberg (60), Lööf (70), Brolin (90)-