Andra raka oavgjorda bortamatchen

04 MAJ 2019 16:43
Matchen borta mot Sundbybergs IK slutar 1-1.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2019 16:43

Vi har ett par chanser i de inledande minuterna men utöver det får vi en tuff start. Straff emot oss efter tio minuter, men som Simon Elgh räddar, och sedan gör Sundbyberg 1-0 i en omställning efter 12 minuter.

- Känslan inför matchen mot Sundbyberg var god, fint väder och det kändes som att alla var påkopplade på uppvärmningen, något som alltid är en utmaning efter bussresa till match. Matchen är relativt jämn från start men tyvärr är det hemmalaget som har de två allra vassaste anfallen från början av matchen. Det ena ledde till straff (som Elgh, nästan väntat, räddar) samt en omställning direkt efteråt, ett bolltapp på offensiv planhalva där de gröna ställer om framgångsrikt och gör 1-0, säger tränare Benny Dahlin.

Men vi kommer tillbaka snabbt och skapar ett par bra lägen men där den riktiga skärpan i avsluten fattas.

I den andra halvleken får vi däremot en riktigt skön start. Efter bara tre minuter sätter Johan Edberg in kvitteringen till 1-1 efter att Bergqvist spelat in bollen till Cihan som avslutar och där Edberg hugger på returen. Vi har sedan flera fina chanser till att ta ledningen i matchen men får nöja oss med en poäng denna dag.

- Efter vår kvittering känns det som om vi ska kunna vända på matchen till seger. Känns som vi har kontroll på passningsspelet och hittar vägar framåt. Men istället svänger det igen och sista halvtimmen av matchen kan det gå åt båda håll, hemmalaget har goda lägen att göra mål och vi har goda lägen att vinna, fortsätter Benny.

- Varför vi tappar momentum igen efter den starka starten i andra halvleken funderar jag mest på. Sett till detta får ett oavgjort resultat ses som rättvist. Finns positiva saker att förstärka och saker vi behöver förbättra inför fortsättningen.

Elgh
Dahlström - Wallin - Ericson - Bergqvist
D.Eliasson (L.Eliasson 36')  - Hedlund
Lindberg - Edberg (King 77') - Sandström
Sener

Avb: Andersson, Persson, L.Eliasson (36'), Bergman, King (77')

Härnäst väntar DM-Semifinal mot Iggesund på Sparbanken Arena, tisdag 7 maj 20.00.

Skribent: Mathias Berglund

Fotbollsektionen, Drottninggatan 6