Bortaseger mot serieledarna

2018-06-16 16:05
Vi vinner bortamatchen mot serieledande IFK Luleå med 0-2 efter mål av Andreas Smedbakken och Andreas Persson.
  • Uppdaterad: 2018-06-16 19:05

Vi tar en stark bortaseger mot serieledarna IFK Luleå med 0-2 där båda målen kom i den första halvleken. Först ut var Andreas Smedbakken som efter 31 minuter hittade nät med ett riktigt kanonskott som var i princip otagbart för Luleås målvakt. Sedan var det dags för en lite mer ovan målskytt att kliva fram. Frispark strax utanför straffområdet i allra sista stund i den första halvleken. Ante P kliver fram och sätter den snyggt upp i krysset, återigen ett oerhört fint mål.

Vi gör en riktigt bra första halvlek och har rätt bra kontroll i den andra med även om Luleå pressade hårt mot sista delen av halvleken. Patrik Ruzicka får sitt andra gula kort och blir utvisad efter 61 minuters spel och därmed ökar trycket än mer mot oss. Men vi krigar hårt och lyckas hålla emot. Vi blir det första laget att vinna mot IFK Luleå hittills och tar med oss tre underbara poäng hem.

- Vilken insats grabbarna gör och hela ledarteamet också såklart. Vi bestämmer oss för att gå ut och ta tag i matchen från start och det tycker jag att vi gör. Spelmässigt gör vi en av våra bättre halvlekar i år och vi följer det vi ska göra till punkt och pricka. Jag tycker vi är klart bättre i första och börjar den andra bra också, men sen får vi Patrik utvisad och förutsättningarna förändras en del. Men även nu håller vi oss till en hög disciplin och stor lagmoral och jag tycker att vi har bra koll på Luleå. Sett över 90 minuter så tycker jag nog att det är rättvist att vi vinner.

Målskyttarna Andreas Smedbakken och Andreas Persson

Nästa match spelas hemma mot IFK Timrå på torsdag 21/6 19.00, då hoppas vi på storpublik i en ny toppmatch!

FAKTA:
Målskyttar HuFF: Andreas Smedbakken  (31'), Andreas Persson (46')
Byten HuFF: Christoffer Lindberg Cihan Sener (74'), Thomas Sundberg - Cristoffer Ericson (79')
Varningar HuFF: Patrik Ruzicka (57', 61')
Domare: Pontus Olofsson
Publik: 302