Kryss borta mot Gottne IF

2018-08-11 16:08
Lördagens bortamatch mot Gottne IF slutade oavgjort.
  • Uppdaterad: 2018-08-11 23:01

Matchen på Haraldsängen i Gottne utanför Örnsköldsvik slutade 1-1 och var väl ingen match som skrivs till historieböckerna. En ganska tempofattig match med inte allt för många målchanser.

Båda lagen hade ett par lägen i första där hemmalaget hade ett antal fler än oss. Bland annat ett stolpskott i 10:e minuten. Vi har mycket boll men fick inte spelet att stämma riktigt som vi vill och tränare Bengtsson valde att göra två byten i paus då Lindberg och Friman fick kliva av för Karlsson och Smedbakken.

Gottne fortsatte skapa de farligaste chanserna även i början av andra halvlek när man bland annat hade i stort sett öppet mål men nickar över samt ett friläge som Larsson agerar perfekt på. Vi spelar ändå bättre i andra och tar också ledningen i den 63:e minuten då Pelle Lööf gör 0-1 efter en lite tilltrasslad situation i straffområdet. Men Gottne gav sig inte och kunde kvittera genom ett direktskott stolpe in när vi spelat 75 minuter.

Vi gick för ett ledningsmål på slutet och skapade ett flertal bra chanser som kunde resulterat i något mål. Men Gottne höll undan på ett bra sätt och 1-1 stod sig matchen ut.

- En otroligt tråkig match då det blir ganska mycket ostrukturerat spel, det blir inte direkt fotboll i min värld. Gottne skapade mest målchanser än oss och vi ska nog vara glada med en poäng ändå. Tycker att det återigen är Niclas Larsson som håller oss rent resultatmässigt kvar i matchen, vi har klart mer boll än Gottne men skapar inte direkt några jättechanser. Vid 1-1 vill vi försöka göra något för att åka hem med 3 poäng och jag tycker att vi lyckas skapa mer sista 10-12 minuterna än på hela matchen, men vi lyckas inte i sista delen, säger tränare Mikael Bengtsson.

- Nu är det bara att ladda om för en riktigt tuff match mot Ytterhogdal nästa lördag!

FAKTA:
Mål: Pelle Lööf (63')
Byten: Lindberg - Karlsson (46'), Friman - Smedbakken (46'), Axelsson - Dahlström (63'), Lööf - Ruzicka (63')
Varningar: Wallin
Publik: 325