Kryss och seger i Norrlandscupen

02 FEB 2014 09:57
Vi spelade 2-2 (0-1) mot div 1-laget Umeå FC i den första matchen i Norrlandscupen. Matcherna i Norrlandscupen spelas i Nordichallen , Sundsvall. Första halvlek hade vi flera chanser att ta ledningen, b.a 3 st frilägen, men Umeå gjorde 1-0 i den 42:a minuten på kanonskott från 25 m.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

I den 55:e minuten ökade Umeå ledningen till 2-0.

Men under den sista kvarten reducerade vi genom Johan Brolin och kvitterade i den sista minuten genom Fredrik Broman.

En bra genomförd match där alla gjorde en bra insats.

I den andra matchen, mot Ånge, vann vi med 3-1 efter 2-0 i paus.

Det var aldrig något snack om vilket lag som var det bättre för dagen. Vi tog tag det hela direkt från start.

Vi skapade några halvchanser innan Johan Brolin lossade stora kanonen i den 30:e minuten. Ett skott i nättaket från 25 m och nätet stod som en strut.

Han hann också göra 2-0 på ett friläge, innan pausvisslan.

Det blev flera byten i den andra halvleken men vi fortsatte att skapa många fina målchanser. Flera efter fina anfall och efter ett sådant stötte Viktor Roos in 3-0 från nära håll.

Ånge reducerade på en inläggsfrispark där vi tyvärr stod lite på hälarna.

Matchen spelades av utan att vi kändes oss pressade. Det var närmare 6-1 än 3-2.

Det var många positiva bitar vi tar med från helgen.

Nu är säsongen igång på allvar!

Skribent: Härje Lindgren

Fotbollsektionen, Drottninggatan 6