Kvalet inleds med vinst

2018-10-27 16:59
HuFF går segrande ur kampen i snöstormen på Sparbanken Arena. Karlberg besegras med 2-1.
  • Uppdaterad: 2018-10-27 16:59

Under lördagen spelades den första matchen i kvalet till Division 1 Norra.
Kvalgruppen inneehåller tre lag; HuFF, Karlberg och Haninge och de två förstnämnda var först ut att mötas.

I snöyran på Sparbanken Arena tog Karlberg tag i taktpinnen i början av matchen innan HuFF jobbade sig in i matchen och fick till ett ledningsmål genom Pelle Hedlund. Talangens första mål i HuFF-tröjan kanske inte var det vackraste målet man sett, men det var ett viktigt sådant. Kvarten senare lyckas HuFF även utöka ledningen genom Daniel Eliasson efter att han placerat in bollen efter ett utsökt svepande inlägg av Andreas Smedbakken.

Karlberg ägde det mesta av bollinnehavet under matchen och fick även in en reducering efter 62 minuter när Richmond Sobrinhos distansskott styrs in via Niklas Dahlström.

HuFF lyckas med viss möda hålla ledningen matchen ut och seger i första kvalmatchen blir ett faktum. Nästa vecka spelas mötet mellan Karlberg och Haninge och helgen efter det ställs vi mot Haninge. Segraren ur denna kvalgrupp ställs sedan mot ett lag från Division 1 Norra i ett dubbelmöte.

Se höjdpunkterna från matchen här:

Fotbollsektionen, Drottninggatan 6