Ny seger i ny toppmatch

2018-06-21 22:40
Seger borta mot serieledarna sist och nu seger mot tvåan (Inför matchen) IFK Timrå med 4-2. Mål av Cihan Sener (2), Haris Camo och Pelle Lööf
  • Uppdaterad: 2018-06-22 10:44

Regnet öste ner över Sparbanken Arena när vi tog emot IFK Timrå under torsdagen i en match där bortalaget tog kommandot direkt. Timrå hade bra fart i anfallspelet och skapade en hel del farliga chanser direkt i matchen med bland annat en nick tätt utanför och några halvfarliga skott utanför straffområdet. Men det var ändå vi som tog ledningen i matchen. Jonas Karlsson med ett perfekt inlägg från sin högerkant in till Cihan som bara behövde sätta dit huvudet, målvakten är på bollen men får se den sakta rulla över mållinjen. Då hade vi spelat 16 minuter. Timrå fortsatte skapa farligheter med sitt snabba anfallsspel och spelade sig flera gånger igenom vårt försvar. I den 23:e minuten visade Larsson i målet prov på rejäl beslutsamhet när Timrå lägger en långboll och är på väg att bli helt fri. Den rutinerade keepern rusar ut och bryter med en glidtackling en bit utanför straffområdet och när bollen sedan ligger fri och Timråspelare kommer mot den så hinner han först igen och rensar iväg bollen till publikens jubel. Men Timrås mål skulle komma. Först 1-1 i den 24:e minuten där det första skottet täcks men det andra enkelt kan sättas i nästan öppet mål. Tio minuter senare gör bortalaget också 1-2 efter ett skott som går via Wille Wallin och in i mål. Timrå fick flera gånger få komma till farliga chanser alldeles för enkelt.

- Efter Luleåmatchen sist så kommer vi med god energi till matchen och vill gå ut och driva matchen. Men tyvärr tycker jag vi inte kommer upp till den nivån vi önskade och Timrå är ett bra lag som tar över matchen snabbt. Vi har ett bra halvtidssnack och är överens om att vi måste höja vår nivå ordentligt och gör även några små ändringar, säger Mikael Bengtsson.

Att det inte hade varit knäpptyst i omklädningsrummet märktes, det såg nästan ut som ett annat lag som klev in i de vita tröjorna i andra halvlek. Lindberg som hade bytt med "Våfflan" i den första halvleken fick en bra chans direkt i andra halvlek men avslutet gick precis utanför stolpen. Kvitteringen dröjde dock inte länge. Eliasson bröt sig in i från vänsterkanten och spelade in till Cihan som kastar sig fram och får en fot på bollen som letar sig in i mål. Detta i den 52:a minuten.

Tvåmålsskytten såg sedan till att ordna en straff bara två minuter senare. Haris Camo kliver fram och sätter dit den och 1-2 hade blivit 3-2. Vi spelar med bra kontroll och har mycket boll i den andra halvleken, Timrå har mycket svårare att skapa chanser. Efter 71 minuter spelade byts Cihan ut mot Pelle Lööf och återigen behövde han inte många minuter på sig för att få med sitt namn i målprotokollet. Lööf satte bra press på Timråförsvararna på egen hand som blev stressade och tillslut blev av med bollen. Pelle fri med målvakten och 4-2 på resultattavlan. Både Smedbakken och Lööf hade en varsin drömchans att öka på ledningen i slutet men 4-2 stod sig och tre nya poäng mot ett bra Timrå.

- Vi tar tag i matchen i den andra och jag tycker vi gör en riktigt bra halvlek, Sett till 90 minuter så vinner vi ändå rättvist tycker jag även om Timrå har första och vi andra, säger Bengtsson.

Vinsten innebär att vi tar över andraplatsen från just Timrå - Nu väntar Svenska Cupen närmast, 26 juni kl 20.00 på Sparbanken Arena möter vi IFK Östersund.

FAKTA:
Målskyttar HuFF: Cihan Sener (16', 52'), Haris Camo (54'), Pelle Lööf (77')
Varningar HuFF: Daniel Eliasson
Byten HuFF: Ericson - Lindberg (39'), Sener - Lööf (71'), Hedlund - Sundberg (90')
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: 225