Seger i seriens sista match

2018-10-20 16:17
Det blev seger med 5-2 mot Luleå i säsongens sista seriematch. Målen gjordes av Cihan Sener x2, Daniel Eliasson, Pelle Lööf och Kion King. I och med att Boden vann sin match kommer vi att få spela kval till division 1.
  • Uppdaterad: 2018-10-20 16:17

Vi inleder matchen riktigt starkt och ledningsmålet kommer redan efter fyra minuters spel genom Cihan Sener som nickar in ett fint inlägg från Jonas Karlsson. Men glädjen blev kortvarig då Luleå kvitterar redan sex minuter senare. Men vi kommer tillbaka och spelar piggt ett par minuter senare. Friman har bland annat två jättelägen där nästan alla räknat in ett ledningsmål. Istället så är det bortalaget som tar ledningen i matchminut 40. Starkt nog hinner vi kvittera innan paus och återigen är det Cihan Sener som gör mål när han på egen retur gör 2-2.

Vi fortsätter spela bra i den andra halvleken och håller Luleå borta från bra chanser. Men det dröjer till 70:e minuten innan vi tar tillbaka ledningen, då genom Daniel Eliasson som vänder bort en spelare och avslutar med vänstern med ett skott som touchar backen och in. Viktigast av allt idag var att vi inte slappnade av utan fortsatte spela vårt spel. Det leder till att Pelle Lööf gör 4-2 i 76:e minuten med ett välplacerat skott innan Kion King (I comebacken) fastställer slutresultatet 5-2 i 92:a minuten.

- Äntligen så ser vi hur vi vill se ut igen, vi är påkopplad och närvarande. Vårt spel är klart i den riktninge hur vi vill att det ska se ut, vi har en variation i vårt anfallsspel och vi vågar ta två steg fram i defensiven, säger tränare Mikael Bengtsson.

- Tycker att totalt sett på 90 min så ska vi vara riktigt nöjda med vårt spel och vi ska ta med oss stora delar av det in i kvalet. Nu fortsätter vi med det vi startar.

Vi slutar serien som tvåa med 53 poäng - 16 vinster, 5 oavgjorda, 5 förluster.

I och med att Boden vann sin match väntar kvalspel mot division 1 för vår del. Håll utkik för datum och motstånd till dessa matcher.

FAKTA:
Målskyttar: Cihan Sener (4', 43'), Daniel Eliasson (70'), Pelle Lööf  (76'), Kion King (92')
Varningar: Daniel Eliasson, Haris Camo
Byten: Haaranen - Lööf (45'), Friman - King (79'), Wallin - Sundberg (91')
Publik: 611
Domare: Magnus Römo Mella