Silly Season 2018

2018-04-05 19:00
Ännu en försäsong till ända och premiären närmar sig med stormsteg. Detta trots att mycket snö fortfarande ligger kvar. För att ni ska få lite bättre koll på HuFF 2018 ska vi gå igenom Silly Season och berätta lite kort om alla nytillskott.
  • Uppdaterad: 2018-04-24 10:43

Vi börjar med att titta till ledarstaben där det hänt en hel del. Tomas Flodin (Från HuFF:s sportkommitté) berättar:
"Först och främst, HuFF har varit mycket n
öjda med Henrik Åhnstrand och vi gläds åt hans möjlighet att gå vidare till allsvenska GIF Sundsvall, vi önskar honom stort lycka till.

Vi sökte en ny huvudtränare med hög utbildning i området Hälsingland, Gästrikland, Medelpad, och ganska tidigt siktade vi in oss på Mikael Bengtsson som var U-21 ansvarig i GIF Sundsvall. "Micke" var intresserad och på den vägen är det.

Mikael rekommenderade sedan Sören Ericson och Håkan Staffrin som assisterande tränare, alla tre har jobbat ihop i GIF Sundsvall och är högt utbildade med en gemensam tydlig spelidé.

Tack vare en bra relation och förståelse från GIF sportchef  Urban Hagblom hittade vi en lösning som alla inblandade blev nöjda med."

Fr. vänster: Ass.Tränare Håkan Staffrin, Huvudtränare Mikael Bengtsson och Ass.Tränare Sören Ericson. Foto: Philippe Rendu

Övriga ledare: Fredrik Hellberg, Patrik Lindgren (Materialare), David Flinkfeldt, Sabina Pantzare (Fysioterapeuter), Mikael Mähler (MV-Tränare) och Johan Allgulander (Naprapat)

Lämnat har Henrik Åhnstrand och Siksten Kasimir gjort på ledarsidan. Vi tackar de båda för ett mycket bra jobb!

Spelare:

HuFF:s strategi är att hitta lovande spelare närproducerat och med hjälp av en högt utbildad tränarstab utveckla spelaren. Sammanfattningen efter förra säsongen var att vi måste förstärka i alla tre lagdelar inklusive målvakt. Nyförvärv till 2018 är:

#15 Vilmer Svensson - Mittback
Har Söderhamn som moderklubb men spelade senast i GIF Sundsvalls ungdomslag. En mittback som är otroligt seriös och noga med allt, har en fantastisk inställning på alla träningar och matcher. Mycket bra försvarsspelare och även bra passningsspelare.

#22 Andreas Rodin - Mittfältare
Kommer senast från Söderhamns FF. En ung mittfältare med stor potential att bli riktigt bra. En spelare som alltid jobbar stenhårt och är inte rädd för att gå in i närkamper, men har även en kreativ sida då han även bidrar med ett bra passningsspel.

#11 Andreas Smedbakken -Forward
Kommer n
ärmast från Skellefteå FF och har tidigare spelat i Sandviken och Valbo. En forward som vi har haft koll på några år, och nu visade det sig att det var rätt timing. Andreas har följt HuFF på sociala medier och lärt känna halva laget som han själv berättade vid första mötet. Andreas med sambo har flyttat till Hudiksvall och trivs mycket bra. Han har riktigt bra spelförståelse och är en grym avslutare.

#30 Johannes Nyberg - Målvakt
Kommer fr
ån U-19 i GIF Sundsvall. En lovande målvakt som Mikael Bengtsson hade bra koll på. Han har flyttat till Glada Hudik och stortrivs med laget spelarna/tränarna. Johannes är införstådd med att detta blir ett läroår bakom rutinerade förste målvakten Niclas Larsson. Han har en hög högstanivå och är en spelare som hela tiden vill utvecklas. Vi har nu två unga talangfyllda målvakter i Rasmus Andersson och Johannes Nyberg vilket är viktigt i vår ambition att ta klivet upp till DIV 1.

#16 Patrik Ruzicka - Forward
Vi har ocks
å testat att gå utanför vår strategi närproducerat och har signat en ung forward från Tjeckien som har spelat 4 år i Englands lägre divisioner. Patrik var på gång redan i augusti 2017 men valde att fortsätta i England. Kontakten fick vi via en svensk agent som helt ideellt, har som ambition att hjälpa unga spelare till Sverige. Patrik flyttade hit i Januari och stortrivs med laget, men han tycker det har varit en tuff vinter. Patrik kommer mer och mer in i det svenska sättet att spela fotboll. Med sin teknik och snabbhet kommer han bli en överraskning för lagen i serien. Han har en grym fysik och är väldigt jobbig att möta eftersom det är en spelare som springer mycket och vill gärna utmana mycket.

Fr. vänster: Vilmer Svensson, Andreas Smedbakken, Johannes Nyberg, Andreas Rodin och Patrik Ruzicka. Foto: Philippe Rendu

Lämnat har Ridwan Beyan, Johan Brolin, Tobbe Jonsson, Filip Dawidowicz och Dylan Burns gjort. Vi tackar de båda och önskar fortsatt lycka till.

Till sist vill vi nämna Pelle Lööf som har kämpat med skadeproblem i snart ett år. Pelle följer strikt sitt rehabprogram och vi håller alla tummar att vi får se Pelle i full träning under våren, Pelle blir då ett starkt nyförvärv 2018

Alla lagdelar har förstärkts och vi ser en bredare trupp 2018 än 2017 vilket kommer att behövas i september-oktober då serien avgörs.

Vi ses på premiären lördag 7 april 13.00 mot Boden hemma på Sparbanken Arena!

//Tomas Flodin, HuFF:s Sportkommitté och Mikael Bengtsson, Huvudtränare

Skribent: Hudiksvalls FF