Uppdatering kring Vilmer Svensson

2018-09-05 21:13
Vi har tagit ett snack med backen Vilmer Svensson som varit borta en längre tid på grund av skada för att höra hur statusen är.
  • Uppdaterad: 2018-09-05 21:13

Det var den 20:e maj i hemmamatchen mot Piteå som Vilmer fick utgå och sedan dess har den 20-årige backen fått följa HuFFs framfart från läktaren.

- Jag fick en skada på menisken samt en försvagning vid ett korsbandsfäste.
Rehaben har gått bra och jag känner mig starkare nu än jag gjorde innan. Knät har svarat bra på de tester som utfört så det känns positivt, berättar Vilmer.

Backen, som kom ny från GIF Sundsvall Tipselit, inledde säsongen bra och växte mer och mer för varje match tills den oturliga smällen kom. Nu har det varit en tuff tid för att komma tillbaka från skadan men en starkt kämpande Vilmer ser nu ljuset i tunneln.

Jag har varit med på passnings- och skottövningar nu på slutet men utan kontakt. Just nu väntar jag på klartecken för att få gå in i spel vilket jag verkligen ser framemot.

När han kan vara tillbaka på planen i HuFF-dressen för fullt är ännu oklart.

- Det är lite svårt att säga när jag är 100% eftersom vi inte vet hur knät reagerar på högre belastning. Men min förhoppning är att det bara är någon vecka bort, avslutar han.

Vi hoppas få se Vilmer tillbaka för fullt så snart som möjligt!

Skribent: Mathias Berglund

Fotbollsektionen, Drottninggatan 6