Avancemang i Svenska Cupen efter övertygande seger

2018-06-26 22:41
Seger med hela 7-0 i Svenska Cupen mot IFK Östersund. Mål av Patrik Ruzicka (2), Cihan Sener (3), Pelle Lööf och ett självmål.
  • Uppdaterad: 2018-06-27 10:09

Nej, någon rysare blev det inte när IFK Östersund gästade Sparbanken Arena där avancemang till Svenska Cupens andra omgång stod på spel. Det var ändå en avvaktande inledning där det dröjde innan chanserna kom. Vi hade något halvhyfsat läge och Östersund hade ett friläge med ett avslut en bra bit utanför. Men efter 20 minuter fick vi se det första målet komma, Patrik bröt en slarvig passning av Östersund och placerade in 1-0 säkert. Tjecken var inblandad i mycket och innan paus låg han bakom 2-0 när han från vänsterkanten slog ett perfekt inlägg som Cihan styrde in med huvudet.

Trots att vi hade 2-0 och inte släppt till så många chanser var det långt ifrån någon klockren första halvlek från vår sida. Till den andra steppade vi upp både ett och två steg vilket också visade sig i målprotokollet.

Efter bara fyra minuters spel i andra hittar Danne Eliasson in till Pelle Lööf i straffområdet som enkelt kan sätta trean. Bara fyra minuter senare bjuder Cihan på ett oerhört fint mål när han fintar precis innanför straffområdet, viker in mot mitten och avslutar med att chippa bollen över målvakten.

Vi spelar stundtals briljant fotboll i andra halvlek och Östersund har väldigt lite boll och skapar inte många chanser alls. I matchminut 64 kommer 5-0 genom ett självmål efter att Karlsson slagit ett inlägg som bröstats in i eget mål. Minuter senare gör Patrik 6-0 efter en ypperlig passning av Jonas Karlsson från högerkanten. Cihan Sener får avsluta målskyttet när han gör sitt tredje mål för kvällen, Lindberg fintar och kliver in från vänsterkanten och serverar sedan en ensam Cihan som sätter 7-0.

- 7-0 säger det mesta, tycker att vi är det klart bättre laget och vi vill hela tiden bli bättre. Första halvlek tycker jag att vi inte riktigt spelar med den farten och tydligheten vi önskar. Vi har pratat och tränat mycket på att spela bollen med en viss riktning och där lyckas vi inte helt, säger tränare Mikael Bengtsson.

- Vi pratar igenom de detaljerna i paus och jag upplever att vi blir bättre på det i andra då vi ju även gör 5 mål. Det är lite som de andra matcherna, vi startar lite passivt och försiktigt för att sen höja det i andra, men fotboll spelas ju i två halvlekar och är man inte påkopplad hela tiden så kan det kosta, fortsätter Micke.

Håll koll på lottningen till nästa omgång i Svenska Cupen på vår hemsida och våra sociala medier!

Nästa match spelas borta mot Friska Viljor 1/7 17.00.

- Nu har vi Friska Viljor på söndag och de gick också vidare i cupen efter seger med 6-1 mot Timrå, så här tror jag det verkligen krävs att vi är lika bra i två halvlekar om vi ska få med oss poäng från Ö-vik.

FAKTA:
Målskyttar: Patrik Ruzicka (20', 71'), Cihan Sener (45', 53', 79'), Pelle Lööf (49') Självmål (64')
Varningar HuFF:
Byten HuFF: Lööf - Smedbakken (61'), Sundberg - Wallin (75'), Karlsson - Hedlund (75')
Domare: Robert Ahlman
Publik: 157