Förlust i Svenska Cupens andra omgång

2018-08-22 20:52
Det blev tyvärr förlust i Svenska Cupens andra omgång mot Jönköping Södra. Matchen slutade 1-3 och vårt mål gjordes av Cihan Sener.
  • Uppdaterad: 2018-08-22 21:54

Match mot Superettan-laget Jönköping Södra på Sparbanken Arena inför en välfylld läktare. Vi kommer ut och spelar riktigt stabilt och låter inte Jönköping skapa några farliga chanser alls. Vi vårdar också bollen bra när vi får läge att hålla i den och spelar lugnt och tryggt.

Vi fortsätter även på samma sätt i inledningen av den andra och det är också vi som tar ledningen i matchen. I matchminut 68 lyfter Jonas Karlsson in bollen till "Våfflan" som når högst och nickar ner bollen där Cihan dyker upp och i sin tur nickar in 1-0.

Men efter målet var det som om superettan-laget lade in en till växel och även om vi inte lät dem skapa några jättefarliga chanser så kom de närmare och närmare. Som om det inte varit nog med tre skador innan 60 minuter spelade (Bjelkendal-Haaranen, Lindberg och Camo), där vi tvingades göra alla våra byten, fick också Larsson känningar och blev en stund liggandes på planen. Bara minuter efter det så kom också kvitteringen. Då 82 minuter spelade.

Jönköping fortsatte ligga på hårt och hade ett nästintill konstant tryck i slutskedet. Då kom också 1-2 i 89:e genom ett riktig kanon i första krysset. Vi lyfte upp allt vi hade och kämpade för en kvittering men istället kom 1-3 för bortalaget i en spelvändning.

- Jag tycker vi gör en riktigt bra prestation, vi följer det vi ska göra och defensivt gör vi en riktigt kollektiv kanonmatch. Tyvärr så orkar vi inte riktigt hela matchen ut och vi blev tvingade till att göra alla våra byten med 30 minuter kvar då vi egentligen skulle vilja göra våra byten. Vi ska ändå vara stolta över vad vi gjorde och vi ska ta med oss det inför vår resa som är kvar, säger tränare Mikael Bengtsson.

Stort tack till all publik på plats!
Nästa hemmamatch är 31 augusti 19:30 mot Härnösand

FAKTA:
Mål HuFF: Cihan Sener (68')
Varningar HuFF: Pelle Hedlund
Byten HuFF: Bjelkendal-Haaranen - Camo (31'), Lindberg - Persson (53'), Camo - Eliasson (60')
Domare: Arian Chalak

Skribent: Mathias Berglund