Fortsatt serieledning efter bortamöte mot tvåan Piteå

2018-09-08 16:30
Matchen borta mot Piteå slutar 0-0 vilket innebär att vi behåller serieledningen.
  • Uppdaterad: 2018-09-08 19:23

På förhand en riktig toppmatch när vi begav oss norrut för match mot tvåan Piteå som endast hade två poäng mindre än oss. Det var också en bra fotbollsmatch som utspelade sig på LF Arena mellan två bra lag.

Hemmalaget inledde matchen starkt och kom till två farliga anfall innan vi ens hunnit spelat två minuter. Här gällde det att vara på tårna - och det var vi. Efter 8 minuter får Smedbakken ett superläge med huvudet efter ett inlägg från Pelle Lööf, men nicken precis utanför. Samme Smedbakken får några minuter senare ett nytt superläge efter en fin framspelning av Friman, men inte heller denna gång lyckades avslutet.

Båda lagen hade flertalet chanser och spelet svängde mycket fram och tillbaka. En av Piteås bästa chanser i den första halvleken kom efter 13 minuter då man efter ett kanonskott från ca 18 meter träffar ribban.

-Vi har en tuff start på matchen tycker jag när Piteå inleder bra och får tryck på oss. Men vi växer in i matchen mer och mer och totalt sett så är det en ganska jämn första halvlek där båda lagen har några chanser var, säger tränare Mikael Bengtsson.

Efter en chansrik men mållös första gick tempot ner lite i andra halvlek och det syntes att ingen ville göra något misstag nu. Lite mer från Piteå i andra som skapade ett par riktigt farliga chanser. Spänningen höll i sig enda in i sista sekund när hemmalaget får ett riktigt bra läge i 94:e minuten men med ett avslut som lyckligtvis går över.

- I andra är det vi som startar bäst och vi styr matchen lite som vi vill ha det. Men de sista 15 tycker jag Piteå tar över igen och de har ett jätteläge i den absolut sista sparken att göra mål. Sett över 90 minuter och antal målchanser så är nog ett kryss ganska rättvist, säger Bengtsson.

Viktigt att ta poäng och väldigt skönt att åka hem som fortsatta serieledare!

Nästa match spelas hemma på Sparbanken Arena lördag 15 september kl 13.00 mot Gällivare Malmberget

FAKTA:
Varningar: Lööf (45+3'), Eliasson (51')
Byten: Lööf - Sener (70'), Smedbakken - Ruzicka (86')
Domare: Joel Bäckström
Publik: 876