Inför match: HuFF-Bollnäs GIF

2017-09-23 19:03
Fjärde och sista hälsingederbyt denna säsong när Bollnäs gästar imorgon, söndag.
  • Uppdaterad: 2017-11-20 10:30

Bollnäs ligger på elfte plats i tabellen och har gjort en hyfsat bra säsong som nykomlingar. Man har samlat på sig 23 poäng och gjort 27 mål framåt och släppt in 38. De tre senaste matcherna har endast inneburit en poäng för Bollnäs som under sommaruppehållet förstärke med forne HuFF-spelaren Viktor Roos.

När lagen möttes i Bollnäs blev det en knapp HuFF-seger, 0-1, i en jämn match. Enda målskytt var Cristoffer Ericson relativt tidigt i matchen.

För HuFFs del är senaste matcherna inte mycket att prata om, två poäng på de fyra senaste matcherna är ingen såklart nöjd med. Men mittbacken Wille Wallin berättar att det absolut inte är något fel på stämningen i truppen.
 Nej, den är bara bra! Efter en liten tyngre period kanske man kan tro att det är lite huvuden som hänger här och där men jag skulle säga att träningsveckan varit bland de bättre på länge faktiskt!

HuFF har fem poäng upp till kvalplatsen, med en match mindre, och behöver framförallt få fart på målskyttet igen. En som inte har som främsta uppgift att bidra framåt är just Wille Wallin, men som däremot håller rent där bak. Han säger så här om sin insats hittills.
Det har väl varit helt okej, tycker jag hållit en någorlunda jämn nivå utan några egentliga toppar och dalar skulle jag säga.

Mot Bollnäs lyfter han fram detta som det viktigaste.
Att vi är tydliga och kommer med bra fart i våra genombrott, samt att vi inte bjuder Bollnäs på något bakåt! Och att mina bicicletas börjar sitta förstås...

Just det där sista har HuFF-fansen väntat länge på och kanske är det dags mot Bollnäs - Just därför får ni inte missa hälsingederbyt på Sparbanken Arena!

HuFF-Bollnäs
Söndag 24/9 14.00