Inför match: HuFF-Gällivare/Malmberget FF

2017-06-08 17:18
Andra raka hemmamatchen väntar HuFF när Gällivare/Malmberget besöker Sparbanken Arena lördag 10 juni 13.00
  • Uppdaterad: 2017-07-05 11:31

Det är ett Gällivare/Malmberget som blandat sina resultat kraftigt inledningsvis men som har avslutat starkt med seger 0-3 borta mot Östersund och senast oavgjort hemma mot Boden. Man ligger på en 12:e plats med åtta poäng efter tio spelade matcher. Men de två senaste matcherna visar att det inte blir någon lätt match på lördag för hemmalaget.

HuFF går som tåget och är nu endast en poäng ifrån serieledning med en match mindre spelad. Man har gjort 15 av sina 22 mål på hemmaplan och möter nu ett Gällivare/Malmberget som släppt in näst mest mål av alla i serien. En som gjort fyra av HuFFs 22 mål är #9 Christoffer Lindberg som senast stod för ett av årets snyggaste mål när han drog iväg ensam mot ett helt försvar.
- Ja, jag fick en bra boll att löpa på av Danne, såg att ingen i laget hängde med upp. Då var det bara att försöka hitta på något kreativt och köra med backarna, och det lyckades, hade varit typiskt att sätta avslutet i stolpen efter en sån där ride. Så det var en skön känsla när bollen gick in, säger 23-årige Lindberg.

Den nyblivne pappan är inne på sin tredje säsong i HuFF och med sina stora kliv skapar han nästan alltid farliga chanser. Han kan inte vara annat än nöjd med lagets prestation hittills denna säsong.
- Tycker säsongen har varit bra hittills, trots att vi hamnade efter med ett antal poäng i början så är vi med i fighten där uppe. Vi har även vunnit matcher där vi inte kommit upp riktigt i nivå, vilket är starkt! Om man jämför med förra årets trupp så tycker jag inte det blivit så stor skillnad i truppen, men tycker det känns som det är mer harmoni i gänget, de flesta har varit med ett tag nu och det gör att laget känns mer avslappnat och vet vad det är som gäller inför varje match.

HuFF har nu fem raka vinster och har inte förlorat sedan premiären borta mot Timrå. Något som ändå tränare Henrik Åhnstrand inte haft en tanke på.
- Jaha, att det är så har jag inte ens tänkt på faktiskt. Kanske är det just det som är nyckeln. Vi vill fokusera på nuet, nästa aktion, nästa träning och nästa match. Inte fundera på det som varit eller det som kommer.

- Känslan i truppen är harmonisk. Det är otroligt bra karaktärer vi har i laget. De är seriösa och tar hand om sig själva samtidigt som de är träningsvilliga och hungriga på att vinna. Gällivare/Malmberget är ett fysiskt lag som jobbar väldigt hårt. Det blir viktigt att vi har kvalité i vårt passningsspel och inte skänker bort bollar, berättar Åhnstrand.

#9 Christoffer Lindberg är laddad för nya poäng och nya mål och har klart för sig hur laget ska gå segrande från lördagens match.
-Vi ska gå ut och spela vårat spel, röra oss mycket och ha tålamod i anfallsspelet, då kommer chanserna och då ska vi försöka trycka dit bollarna. Inga matcher är enkla och Gällivare/Malmberget vann mot ett starkt Östersund med 3-0, så det blir en tuff och rolig match där vi ska vara påkopplade från minut 1.

Välkomna till Sparbanken Arena för en spännande drabbning!

HuFF-Gällivare/Malmberget
Lördag 10/6 13.00

Kan du inte vara på plats?
Se matchen LIVE HÄR

Skribent: Hudiksvalls FF