Inför match: HuFF-Skellefteå FF

2017-10-06 15:50
Två matcher återstår av serien när Skellefteå gästar på lördag 7/10 13.00 i den sista hemmamatchen.
  • Uppdaterad: 2017-11-20 10:30

Skellefteå är redan klara seriesegrare med två matcher kvar då man spelat in 57 poäng vilket är åtta poäng fler än tvåan Timrå och tio poäng mer än trean HuFF. Piteå som länge var med i kampen om kvalplatsen har halkat efter och kan inte längre nå andraplatsen. Detta gör att det står mellan Timrå och HuFF som det alltså skiljer två poäng mellan.

Skellefteå har imponerat stort och har endast förlorat EN match hittills, man har gjort 67 mål och endast släppt in 25. HuFF:s tränare Henrik Åhnstrand säger så här om motståndarna.
- Det är seriens bästa lag som kommer hit på lördag. De har väl knappt förlorat på hela säsongen. Så en jätterolig match att spela och förhoppningsvis också att titta på. Vi vill knäppa dem på näsan och de vill visa hur bra de är. De har en forward som gjort 25 mål (Leo Englund), snabba yttrar och en mittfältare som gjort över 10 mål. Så vår defensiv måste fungera.

En som har som uppdrag att just stoppa Skellefteås offensiv är målvakten, tillika lagkaptenen, Niclas Larsson.
Förhoppningsvis kan vi diktera villkoren där ute och på så sätt minska Skellefteås möjligheter att skapa målchanser. Vi försvarar ju med hela laget och är väldigt starka tillsammans defensivt så det gäller att vi hjälps åt på rätt sätt och om det skulle bli målchanser för Skellefteå får jag väl se till och rädda nån boll.

HuFF hade en svacka med fyra matcher utan seger men har nu tagit sig tillbaka och vunnit de två senaste. Ska man knipa den där kvalplatsen krävs nog seger i de två återstående matcherna om ens det räcker. Timrå har Bollnäs (Ikväll 19.30) och Anundsjö kvar att möta och som ni förstår krävs det att Timrå tappar poäng i någon av matcherna för att HuFF ska kunna vara med om ett nytt kvalspel.
- Vi tar en vecka i taget och ser till att vara så förberedda till helgen som möjligt. Lägger all energi på vårt kollektiv, spelar vår match som om det vore den sista. Sedan trycker vi på reset och repeat, berättar tränare Henrik Åhnstrand.

I laget försäkrar Niclas Larsson att alla verkligen är taggade på att ta två raka segrar och få vara med om ett nytt kvalspel.
Alla snackar om att det blir en väldigt rolig och förhoppningsvis välspelad match mellan två bra lag. Matcherna på slutet har varit som rena finaler för oss och det gäller ju även för matchen på lördag. Det märks att vi går in i slutskedet av säsongen och alla är supertaggade för att möta Skellefteå.

Niclas Larssons nycklar för att vinna matchen:
Att vi fortsätter kontrollera matcherna och synkar varandra offensivt som vi gjort på slutet. Sen måste vi självklart utnyttja de målchanser som skapas.

Se till att befinna er på Sparbanken Arena och ge HuFF ett värdefullt stöd i kampen om kvalet!

HuFF-Skellefteå
Lördag 7/10 13.00