Oavgjort efter sen kvittering - se höjdpunkterna

25 MAJ 2019 18:37
Hemmamatchen mot IFK Stocksund slutade 1-1.
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2019 18:37

Vi förväntade oss att möta ett Stocksund som gärna vill ha mycket boll och lösa alla offensiva situationer med kortpassningsspel. Vi hade ambitionen att vara modiga och direkta i vårt presspel samt att äga bollen och på så sätt slippa flytta oss och jobba i försvarsspelet i stora delar av matchen vilket flera av våra seriekollegor fått gjort mot Stocksund. Istället blir förutsättningarna helt förändrade efter bara några minuter då bortalaget får en man utvisad. Edberg är aggressiv mot Stocksunds mittback, vinner bollen men i friläget stoppas han av mittbacken på ett ojuste sätt. Med en man utvisad parkerar våra gäster sig lågt och satsar på omställningar. Vi har bollen i stora delar av matchen, försöker komma igenom den kompakta muren utanför offensivt straffområde men kommer oftast till inspel från kanter där motståndet försvarar sig bra. I en av tre - fyra farliga omställningar gör tyvärr Stocksund mål i första halvlek och leder i halvtid.

Andra halvlek är spel på offensiv planhalva där vi trots stort bollinnehav har svårt att vaska fram de klara chanserna mot tio hårt jobbande motståndare i och runt eget straffområde. Cihan sätter kvitteringen efter ett högerinlägg från Bergquist men blir, något tveksamt, tyckte jag då och även nu när jag ser situationen, avblåst för duellen mot målvakten. I slutskedet tar vi beslutet att sätta upp Våfflan på topp och det resulterar i att han vinner en nickduell efter inspel av Ante, får ned bollen till Wallin som med matchens sista spark sätter kvitteringen snyggt på volley. Stor glädje då poängen räddas sent även om vi såklart helst sett tre poäng med de förutsättningar som blev. Publiken kan då inte klaga på dramatiken på Glysis så vi ses igen på Onsdag!

/Benny Dahlin

Nästa hemmamatch spelas på onsdag 29 maj 19.30 mot Valbo FF!

Elgh
Bergqvist - Wallin - Ericson - Persson
Dahlström - Camo (Lööf 77')
Lindberg - Edberg (Hedlund 87') - Sandström