Säker seger borta mot Gällivare Malmberget

2018-05-26 15:11
Matchen borta mot Gällivare Malmberget slutade 1-5 efter dubbla mål av Cihan Sener och Kion King samt ett mål av Andreas Smedbakken.
  • Uppdaterad: 2018-05-26 18:30

Vi visar en rejäl vilja direkt i inledningen och redan efter 25 minuters spel hade vi 0-2 då Andreas Smedbakken och Cihan Sener nätat. En stund senare såg Cihan Sener till att göra sitt andra mål och utöka ledningen till 0-3 vilket stod sig första halvleken ut.

I den 58:e minuten reducerar Gällivare Malmberget till 1-3 men det lilla hopp till poäng som tändes för hemmalaget släckte Kion King ganska direkt när han gör 1-4.  Kion blir även han tvåmålsskytt när han också sätter 1-5 som blir matchens sista mål. En stabil insats matchen igenom och tre fina poäng.

- Grymt skönt att vi släppte Piteå-matchen direkt och siktade in oss på denna direkt på måndagen. Det tycker jag syntes, vi startade direkt med rätt attityd och med bra disciplin på vad vi skulle göra. Vi äger matchen från start till slut och vi skulle till och med kunnat gjort 2-3 mål till, säger tränare Bengtsson om matchen.

- Vi har haft några matcher som vi vunnit men kanske inte varit jättenöjda med hur vi genomfört dem, men nu satt båda delarna på plats.

Nästa match är DM-Finalen borta mot Bollnäs onsdag 30/5
Nästa seriematch spelas lördag 2 juni 16.00 hemma mot Täfteå.

FAKTA:
Målskyttar: Andreas Smedbakken, Cihan Sener (2), Kion King (2)
Byten HuFF: Lindberg - Kion, Smedbakken - Ruzicka, Sener - Lööf
Domare: Pontus Olofsson