Säsongens första hemmaförlust ett faktum

09 JUN 2019 17:10
Vi förlorar hemmamatchen mot Skiljebo SK med 0-1.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2019 17:10

Matchen på Sparbanken Arena hann i princip bara blåsas igång innan Tobias Sandström hade träffat underkanten av ribban och då såg det ut som att den här eftermiddagen skulle bli en trevlig sådan för Hudiksvalls FF.
   Två timmar senare kan vi konstatera att den första segern är bärgad för Skiljebo samt att vår första förlust på hemmaplan är ett faktum.

Efter en förstahalvlek där vi kunde tagit ledningen både en, två och tre gånger går vi in till halvtidsvilan med känslan att "snart lossnar det". Skiljebo hade inte på någotvis varit dåliga, men de hade svårt att skapa de riktigt hundraprocentiga chanserna, förutom i den sista spelminuten då vår målvakt Simon Elgh fick briljera med en reflexräddning. Dessförinnan hade Skiljebos dito, Jesper Friberg, stått för en spektakulär räddning på Kion Kings jätteläge.

Den andra halvleken inleddes med skyfall och när det var över kom ledningsmålet för bortalaget Skiljebo. Det gjordes av Hampus Tjärnhell via ett distinkt avslut till vänster om Simon Elgh.

Vi spenderade återstoden av matchen med att försöka luckra upp Skiljeboförsvaret utan någon större lycka. Vi lyckades få till några bra chanser och närmast var Christoffer Lindberg som sånär lyckades stöta in Johan Edbergs inlägg, men detta var verkligen inte vår dag.

Se höjdpunkter från matchen här:

Elgh
Dahlström - Wallin - Ericson - Bergqvist
Camo - D. Eliasson
Edberg - Lööf (Hedlund 66') - Sandström (Lindberg 70')
King

Avb: Andersson, L. Eliasson, Hedlund (66'), Lindberg (70'), Bergman

Nya tag nästa helg när vi gästar Enköping.
Matchstart lördag 15 juni 14:00.

Skribent: Filip Styrman

Fotbollsektionen, Drottninggatan 6