Skön seger i den tidiga seriefinalen

2018-08-18 15:49
Vi vinner den tidiga seriefinalen mot Ytterhogdal med 3-2! Detta efter mål av Wille Wallin samt två mål av Andreas Smedbakken.
  • Uppdaterad: 2018-08-19 13:27

Ettan mot tvåan på Sparbanken Arena och då var det bortalaget Ytterhogdal som tog tag i matchen från start. Med sin höga press fick vi inte en lugn stund med bollen och efter 15 minuter kunde de också göra 0-1 på ett inlägg som touchar en HuFFare och når huvudet på en Ytterhogdal-spelare.

Men efter målet kom vi igång mer och mer vilket också gav resultat. Kvitteringen till 1-1 efter 25 minuter "Våfflan" slår ett perfekt inlägg till Wille Wallin som sätter dit huvudet och får jubla till sitt första mål för säsongen.

Bara fyra minuter senare får publiken jubla återigen och denna gång ett jubel det var längesen vi fick höra på denna läktare. Andreas Smedbakken bjöd i den 29:e minuten på ett drömmål som garanterat är ett av de absolut snyggaste som gjorts på Sparbanken Arena (Se och njut i highlightsen nedan). Lindberg slår en långboll som når Pelle Lööf som i sin tur nickar vidare till Smedbakken som på volley får en drömträff som är omöjlig att rädda.

Men vi skulle inte få gå till paus i ledning utan i den 37:e minuten utnyttjar Ytterhogdal en frispark som går rätt in i mål och vi har 2-2. Bortalaget hade också flera farliga chanser mot slutet av halvleken där Larsson fick göra ett par fina räddningar.

I andra halvlek är det återigen Ytterhogdal som börjar bäst men istället för 2-3 är det vi som gör 3-2. Lindberg slår en underbar passning igenom försvaret till Lööf som fintar bort sin försvarare och passar över till Smedbakken som i öppet mål kan skjuta in det avgörande målet. Återigen ett mycket snyggt mål!

Avslutningen på matchen blir otroligt nervös när Ytterhogdal trycker på för en kvittering med bland annat en hörna i 95:e minuten som slutar med att Jonas Karlsson får rensa bort bollen på MÅLLINJEN. Tillslut ljuder domarens pipa och vi är tre sköna poäng rikare.

- Efter två kryssmatcher och en sådär inledning på hösten var det dags för ett riktigt toppmöte och vi hade under veckan pratat om hur vi ville ta denna resa vidare och jag tycker verkligen grabbarna gör det vi behövde göra. Vi höjer oss som individer och får ihop det kollektivt och våran prestation är den bästa än så länge på hösten, säger tränare Mikael Bengtsson.

- Vi förstod att det skulle bli en svår match och vi låter nog Ytterhogdal ta initiativet i matchen inledningsvis och de gör även 0-1. Men efter målet tycker jag att vi höjer oss rejält. I halvtid pratar vi om att försöka göra det vi gör bra i första men återigen tycker jag det är Ytterhogdal som tar över inledningsvis. Men i det så gör vi 3-2 och sen har vi en period där det känns stabilt. Men mot slutet blir det ju kanske lite väl spännande då Ytterhogdal trycker på. Men vi reder ut det och vi ska ta med oss poängen och prestationen och verkligen ha det som ett riktmärke.

Stort tack till all publik som kom och såg matchen, riktigt kul med välfyllda läktare!

Nästa match spelas på onsdag 22/8 18:30, Svenska Cupens 2:a omgång mot Jönköping Södra.

FAKTA:
Mål HuFF: William Wallin (25'), Andreas Smedbakken (29', 58')
Byten HuFF: Lindberg - Sener (72'), Lööf - Friman (72'), Smedbakken - Ruzicka (89')
Publik: 375
Domare: Niklas Abrahamsson