Storseger i säsongens andra hemmamatch

27 APR 2019 17:41
Seger med 5-0 hemma mot Kvarnsveden.
  • Uppdaterad: 27 APR 2019 17:41

I säsongens andra hemmamatch besegrades Kvarnsveden med 5-0. Detta efter att bortalaget inledde starkt och skapade en del farliga chanser. Men utdelningen uteblev och vi kom in mer och mer i matchen.

- Vi visste att vi skulle möta en spelskicklig nykomling där jag tror många lag går på en nit om de tror att det finns enkla poäng att hämta mot dem. Kvarnsveden börjar som väntat piggt, pressar högt och skickar diagonala långa passningar bakom vår backlinje. Hade en match varit 30 minuter hade de kanske vunnit på spelmässig poäng även om ställningen är 0-0, säger tränare Benny Dahlin.

- Men nu är en fotbollsmatch, tack och lov, 90 minuter och spelmässiga poäng delas inte ut. Övriga 60 minuter tycker jag att vi har ok kontroll, framförallt i andra halvlek, sedan var 1-0 målet sekunder innan halvtidsvilan såklart mentalt bra för oss att ta med oss in i andra halvlek. Kvarnsvedens vassa, höga press från första halvtimmen avtar och vi kommer vid flera tillfällen rättvända med fart mot deras backlinje med flera spelare och kan väl i slutändan göra fler mål än de fem vi gör, liksom att Kvarnsveden kunde gjort ett mål i första halvlek. Såklart en kombination av att vårt spel blir bättre och bättre och att bortalaget chansar lite framåt och blir glesare, fortsätter han.

Vi gör som sagt 1-0 i 45:e minuten, detta efter att vi får en indirekt frispark som Cihan snabbt tar tillvara på, Sandströms avslut blockas men sedan sätter Christoffer Lindberg in returen.

Foto: Peter Scott

2-0 kommer genom Niklas Dahlström i 55:e minuten som efter en hörna får in en bra träff som målvakten inte kan stoppa.

Sedan kommer rycket, tre mål på fyra minuter. Först Lindberg, sedan Cihan och tillslut Cristoffer Ericson. Tilläggas ska också att Simon Elgh i målet står för ett par riktigt fina räddningar och får hålla säsongens första nolla.

- En skön hemmaseger mot ett bra motstånd och målskillnaden 8-1 på två hemmamatcher är ju en statistik vi gärna bygger vidare på! Kvarnsveden en bra nykomling med trevlig ledarstab som kommer göra en stark debutsäsong, avslutar Benny.

Elgh
Dahlström - Wallin - Ericson - Persson (Bergqvist 82')
D.Eliasson (Svensson 87')  - Hedlund
Lindberg (L.Eliasson 87') - Edberg (King 76') - Sandström (Bergman 82')