"Våfflan" laddad inför lördagens möte

25 APR 2019 17:39
På lördag gästar Kvarnsvedens IK Sparbanken Arena 15.00 för vår andra hemmamatch. "Det känns som att vi har börjat få igång motorerna de senaste veckorna" säger backen Cristoffer "Våfflan" Ericson.
  • Uppdaterad: 25 APR 2019 17:39

Förlust, vinst, oavgjort. Ja det är facit efter de tre inledande matcherna, tre poäng på fyra matcher ger en åttonde plats i serien. En inledning som Cristoffer Ericson inte är helt missnöjd med.

Den är absolut godkänd även om jag tycker det känns väldigt surt att inte ta alla 3 poängen senast mot Kungsängen. En match vi ska vinna efter att ha gjort vår kanske bästa prestation i de här 3 inledande matcherna.

I just det mötet var det också den långa mittbacken som klev fram i slutet och satte dit en kvittering.

- Ja, målet var väl inte mitt vackraste i karriären haha men det var skönt att vi fick in kvitteringen. Det hade varit fruktansvärt att förlora. Insatsen var som jag nämnde tidigare troligtvis våran bästa hittills.

Cristoffer har, förutom två säsonger i superettan med IK Frej, varit HuFF trogen sedan starten 2011. Han ser positivt på årets trupp med nya tränare och en del nya ansikten ute på planen.

- Den känns jättebra! Kompetenta fotbollsspelare visste vi innan att det var, men de har kommit in riktigt bra i gruppen också och det är lika viktigt. Tobbe Sandström som kommer från Div1-spel senast har kommit in med mycket energi och driv, både i träning och match. Det kommer vara nyttigt för oss. Tränarduon känns också bara bra. Benny är kanske den gladaste person jag träffat. Det trodde man inte efter alla duster man haft med honom på planen.

Motståndarkollen: Kvarnsvedens IK från Borlänge är nykomlingar i serien efter att ha vunnit Division 3 Södra Norrland. Man har inlett serien med samma facit som HuFF: vinst, oavgjort, förlust. Med en bättre målskillnad hittar vi dem två placeringar före oss. Bäst målskytt är Emil Hjälte med tre fullträffar på tre matcher.

- Det känns som att vi har börjat få igång motorerna de senaste veckorna och jag hoppas att vi kan behålla den energi och inställning vi haft här på slutet. Jag tror också det är viktigt att vi höjer oss ett snäpp i bägge straffområdena, i spelet ute på planen är vi oftast riktigt bra, men vi har varit lite rostiga både i offensiva och defensiva straffområdet. Så på lördag hoppas jag vi sätter den biten också, berättar "Våfflan".

Vi hälsar er alla varmt välkomna till Sparbanken Arena lördag 27 april 15.00!

Skribent: Mathias Berglund

Fotbollsektionen, Drottninggatan 6