Vårsäsongen avslutas med seger

2018-07-06 22:37
Vi vinner den sista matchen innan uppehållet med 3-2 mot Kramfors Alliansen. Målen gjordes av Cihan Sener, Patrik Ruzicka och Pelle Lööf.
  • Uppdaterad: 2018-07-07 11:18

Vi tar kommandot i matchen direkt och spelar bra fotboll inledningsvis. Vi får också utdelning rätt snabbt när Haris Camo slår in en hörna som skarvas vidare av en Kramforsspelare och når Cihan Sener på bortre som bara behöver sätta dit foten och vi har 1-0 efter 17 minuters spel.

Vi fortsätterrada upp några riktigt bra chanser där bland annat Cihan har en hård nick som Kramfors målvakt gör en jätteräddning på och där Smedbakken har en nick precis utanför. Men ett till mål skulle komma innan halvtid. Haris slår in en frispark i straffområdet och när Kramfors ska rensa undan bollen dyker Cihan upp och blockerar rensningen som gör att bollen hamnar hos Patrik Ruzicka som vänder sig om och sparkar in 2-0.

Den andra halvleken inleds sämre i ett lågt tempo och det skapas knappt någon chans alls åt något håll. Vi gör två byten för att få fart på spelet igen när Smedbakken och Patrik kliver av och Pelle x2 (Lööf och Hedlund) kliver in. Detta i den 62:a minuten. I den 69:e, jo då hade han levererat igen. Pelle Lööf står rätt fri i straffområdet och får en bra pass från Jonas Karlsson, han vänder upp, siktar in sig och placerar in 3-0 med sin vänsterfot.

Men trots att det kändes som vi hade kontroll på matchen blir det spänning mot slutet. Kramfors får straff i den 82:a minuten och får in en reducering. Bara fyra minuter senare kommer också 3-2 efter ett inspel från kanten till en fri Adrian Borostean, som också var den som gjorde straffmålet. Vi lyckas hålla emot de sista minuterna och kniper tre poäng trots en lite onödigt spännande avslutning.

Tre poäng som innebär att vi nu går på uppehåll som serieledare!
Nästa match spelas borta mot Boden 4/8.

- Äntligen tycker jag att vi startar matchen på ett bra sätt igen och saker vi vill i vårat spel syns där ute. Vi går till halvtid med en rättvis 2-0-ledning och vill gärna gå ut i andra och följa upp det vi gjorde i första. Det är en okej start i andra men vi tappar lite energi och delaktighet och gör två byten som gör att det börjar hända saker igen. Tyvärr så får de en straff vilket de gör mål på och får energi igen. Jag tycler vi ska göra 4-1 men istället för de 3-2 och det blir lite onödigt spännade vilket jag tycker att det inte ska behöva bli då vi är det klart bättre laget, säger Mikael Bengtsson och summerar första delen av säsongen.

- Nu går vi på lite ledighet och laddar för en ny resa i höst. Jag är otroligt stolt över spelarna och ledarna som har gjort en stark vår tillsammans. Men vi är inte nöjda, det är bara halvtid som man brukar säga, och det vi gjort på våren är bra, men vi ska bli bättre till hösten.

FAKTA:
Målskyttar HuFF: Cihan Sener (17'), Patrik Ruzicka (30'), Pelle Lööf (69')
Varningar HuFF: Daniel Eliasson, Haris Camo
Byten HuFF: Smedbakken - Lööf (62'), Ruzicka - Hedlund (62'), Sener - Sundberg (80')
Domare: Anton Sjöberg
Publik: 179