Vinst hemma mot FC Gute - Larsson tillbaka i målet

14 SEP 2019 15:58
Vi vinner med 3-1 mot FC Gute efter mål av Niklas Dahlström, Cihan Sener och Daniel Eliasson.
  • Skapad: 14 SEP 2019 15:58

Inför 167 åskådare på Sparbanken Arena tog vi emot gotlänningarna FC Gute vid lunchtid under lördagen. I HuFF-målet stod återigen Niclas Larsson, som inte spelat en match sedan den 15 september 2018. Det syntes inte. Han såg stabil ut trots att han stått vid sidlinjen i nästan ett år på grund av sin knäskada.
   Vi tar tag i matchen direkt och tar ledningen i den 18:e minuten efter en Niklas Dahlström-volley i straffområdet, i efterspelet av en hörna. FC Gute kommer sedan in i matchen men resterande delen av halvleken är mycket händelsefattig.
   Den andra halvleken startar som den första halvleken avslutas och det händer inte jättemycket fram till minut 73 när Gute kvitterar från nära håll. Då visade vi att vi hade ännu en växel att lägga in och Cihan Sener satte sex minuter senare en straff som han ordnat själv. Fyra minuter senare spikade sedan inhopparen Daniel Eliasson slutresultatet till 3-1 när han placerade in bollen till höger om Gute-målvakten.

Anmärkningsvärt från denna match är inte bara att Larsson startar. Matchen innehöll också en startdebutant i Jesper Lindholm och Andreas Smedbakken spelade 90 minuter fotboll för första gången på cirka ett år.

Larsson
Lindberg - Dahlström - Wallin - Persson - Bergqvist