Vinst i DM-finalen mot Bollnäs GIF - Hudiksvalls FF - Fotboll - IdrottOnline Klubb

Vinst i DM-finalen mot Bollnäs GIF

2018-05-30 21:25
Vi är DM-mästare efter en 3-0-seger i finalen mot Bollnäs GIF på Sävstaås IP under onsdagskvällen. Målen gjordes av Andreas Smedbakken, Niklas Dahlström och Christoffer Lindberg.
  • Uppdaterad: 2018-05-30 23:40

DM-finalen på ett soligt Sävstaås IP var ingen match med mycket finlir utan istället kan matchen sammanfattas med ett annat ord: Kamp. Men den innehöll också tre mål som innebar en pokal och avancemang till Svenska Cupen.

Det första målet kom redan efter sju minuters spel när Ante P för andra gången inom loppet av två minuter slår in ett inlägg mot Smedbakken. Första gången gick nicken från Smedbakken över men den andra gången satt den där den skulle, i mål. Bara någon minut efter 0-1-målet får Cihan en jättechans att öka på ledningen när Eliasson slår ett inlägg som Cihan kastar sig fram och nickar rakt på målvakten. Efter det skapas inte så många chanser utan istället fick publiken se oerhört mycket kamp ute på planen. Dessvärre fick de även se en del skador på HuFF-spelare. I den 11:e minuten blir Christoffer "Våfflan" Ericson liggandes och tvingas sedan utgå efter en närkamp i straffområdet.

Den andra halvleken hinner bara spelas i 11 minuter innan Kion får en smäll och blir så pass skadad att han blir utburen på bår och ambulans får tillkallas. Men trots två tuffa skador och ytterligare några halvskador håller vi fokus och låter inte Bollnäs komma till några farliga chanser. Istället är det vi som gör 0-2 i den 79:e minuten, även denna gång ett nickmål. Haris Camo med hörna som Niklas Dahlström snyggt nickar rätt in. Bollnäs farligaste chans i matchen kommer i matchminut 94 där Larsson får visa upp sig och göra en fenomenalt fin räddning. Innan slutsignalen hann ljuda får vi också se Christoffer Lindberg göra 0-3 mot sin moderklubb efter fint samspel med Cihan.

En stabil och säker men väldigt dyrköpt seger!

- Det gör ont att spela fotboll brukar man säga, och det stämmer ju bra in på denna match. Det är ingen fotbollsmässigt bra match utan mest kämpande och krigande. Tyvärr så åker vi på några tråkiga skador då Kion bryter benet och "Våfflan" också åker på en trolig långtidsskada, säger tränare Mikael Bengtsson efter matchen.

- Visst är det jätteskönt att vinna DM, men i ärlighetens namn hade jag hellre haft dessa två skadefria. Så det är med dubbla känslor man åker ifrån Bollnäs. Starkt av grabbarna att spela på det sätt som vi blir tvingade att göra och att acceptera det. Jättetråkigt för framförallt Kion och vi hoppas att det inte är jätteallvarligt med "Våfflan".

FAKTA:
Mål: Andreas Smedbakken (7'), Niklas Dahlström (79'), Christoffer Lindberg (97')
Varningar HuFF: Haris Camo
Domare: Robert Ahlman