0-1 förlust mot Sandviken

12 MAJ 2014 22:30
VI förlorade länsderbyt mot Sandvikens IF med 1-0(0-0).
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Första halvlek har knappt börjat innan Pelle får ett friläge men avslutet smiter utanför.

Sandviken har mycket boll men utan att skapa några heta lägen. Det vassaste är en hörna som Niclas lägger vantarna på. Vi fortsätter att utnyttja ytorna som uppstår och Mehmed har två avslut som går över. Första halvlek summeras mycket boll till SIF men hetaste målchanserna till Huff.

Andra halvlek drar igång och vi skapar direkt en trippelchans där målvakten räddar, en försvarare blockerar och målvakten räddar igen. Mehmed har ett hårt vinkelskott som målvakten styr undan till hörna.

Då känns det bra men återigen får vi känna på att fotboll är en oförlåtande idrott. En lång boll slås in i toppen av vår box och Ante ska nicka undan. Han får en knuff i ryggen vilket leder till att armarna åker upp för att hålla balansen, bollen träffar handen och domaren blåser straff. 1-0 till SIF känns i det läget ologiskt och tungt.

Vi repar mod och trycker fram för en kvittering. Brolin har ett avslut i höger innerposition efter marken i bortre som målvakten gör en fin parad på. I övrigt blir matchbilden som oftast lite ryckig när ett lag jagar och ett lag är nöjd med res.

I slutet av matchen driver Mehmed förbi sin yb på insidan och laddar för skott. Deras ymf kommer ner från sin täckande position och springer över Mehmed och är inte nära bollen, domaren väljer att inte blåsa, och vi känner oss blåsta.

När slutsignalen går känns resultatet ologiskt sett till chanserna men fotboll går ut på att göra mål och det lyckades vi inte med.

Startelva: Niclas, Siksten, Mathias, Wille, Ante, Brolin, Ludde, Lucas, Mehmed, Roos, Pelle.

Ersättare: Thomas, Lindh, Jesper, Douglas (75), Joel (65)

Skribent: Henrik

E-post: kansli@hudiksvallsff...