0-3 mot Rotebro

07 MAJ 2012 13:58
Det blev förlust hemma mot Rotebro med 0-3 (0-1) i en match där gästerna visade upp en imponerande effektivitet och hemmalaget saknade spets och skärpa i de båda straffområdena.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Den första halvleken bjöd inte på särskilt mycket i chansväg. Ett hemmalag som ville ta bort det djupledsspel som gästerna skördat så stora framgångar med hittills, och ett bortalag som inte riktigt fick ordning på sitt spel vilket gjorde de första 20 minuterna relativt händelselösa. I den 23:e minuten skapades den första riktiga målchansen. Philip Berglunds fina djupledsboll nådde Pelle Lööf. Målvakten var dock snabbt ute och lyckades rädda friläget, men inte bättre än att bollen hamnade hos Johan Brolin som dock avslutade över det tomma målet. En minut senare bröt Rotebro ett uppspel på mittplan och ställde om. Det var en situation som såg ofarlig ut då hemmalaget hade ett numerärt överläge, 4 mot 2. Förmodligen kände även Rotebrospelaren det och drog på ett skott från 30 meter. Hade den bollen gått in så hade det bara varit att applådera, för det var ett skott som om det avlossats i en större liga hade vevats i otaliga repriser. Men skottet tog i kryssribban, och medan hemmalaget stod och beundrade bollbanan fortsatte en vaken motståndarforward sin löpning, plockade upp returen och placerade lugnt in 0-1 ensam med Rickardsson.

Så mycket mer bjöd inte den första halvleken på och i halvtid var känslan att hemmalaget skulle kunna vända matchen.

Roos

Viktor Roos i den andra halvleken..

I inledningen av andra halvlek så skapades ett visst tryck och redan i den 48:e minuten fick Pontus Silfver ett bra läge efter en bra djupledslöpning. En motståndarback lyckades dock i sista sekunden slänga sig och styra ut avslutet till hörna. Kort därefter frispelades Johan Brolin av Viktor Roos, men fick inte ordning på bollen tillräckligt snabbt och återigen lyckades en back freda sitt mål med ett uppoffrande försvarsarbete.

Den första kvarten av andra halvlek ingav hopp om att få med sig minst en poäng, men i den 63:e minuten blev uppförsbacken ännu brantare. Rotebro fick en hörna som lyftes in mot bortre ytan. Efter duellen var bortalaget betydligt vaknare och kunde styra in bollen vid den första stolpen från nära håll. Återigen visade bortalaget prov på hur viktigt det är att vara vaken i och kring boxarna. Efter 0-2 tappade Hudiksvall det lilla övertag man haft i den andra halvleken och matchen tappade i intensitet. I 70:e minuten punkterade Rotebro matchen genom en vacker frispark över muren som landade i Rickards högra kryss.

Vi kan konstatera att vi överlag var alldeles för uddlösa, men vi måste också lyfta på hatten för den effektivitet som Rotebro visade. 4 skott på mål, varav 3 i mål. Det förklarar rätt bra skillnaden, både gällande matchen och de båda lagens tabellplaceringar.

Hudiksvalls FF-Rotebro IS 0-3 (0-1)

0-1 (24)

0-2 (63)

0-3 (70)