1-0 mot Enköping

31 MAJ 2010 09:47
Vi vinner över Enköping efter en rejäl kämpainsats.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Det var två lag på 7 poäng och placerade i de nedre regioner av serien som möttes i kvällens match på Glysis.

Direkt i matchinledningen märktes det att det skulle bli en match där stenhårt arbete fordrades för att ta poäng.

Planen var inte direkt ett salsgolv att spela på och det gynnade inte något av lagen.

Enköping ställde om snabbt till anfallsspel men vi låg bra i våra positioner och vann många bollar på ett bra försvarsarbete. Tyvärr var vi lite för snabba eller tvingades att slå för många chansbollar i våra omställningar.

Under vissa sekvenser i matchen kunde vi etablera ett bra passningsspel på deras planhalva som gjorde att vårt försvar fick andas lite och några halvchanser skapades.

Vi försökte också att spela ett snabbt djupledsspel på våra duktiga forwards och det var nära att de skulle rinna igenom vid några tillfällen.

Båda lagen skapades väldigt få klara målchanser och egentligen ingen riktigt het på hela matchen och.....

matchen såg ut att sluta 0-0 men våra grabbar jobbade hårt ända in i "kaklet" och det skulle ge utdelning till slut.

Enköping fick en hörna som Johan Danhard nickade bort och vi ställde snabbt om till anfallsspel och det slutade med att Jesper distinkt tryckte in 1-0 efter passning från Johan Danhard. Johan gjorde en jättelöpning och visade verkligen vinnarinstinkt vid det tillfället.

Då hade klockan tickat till 91.40. (det var 3 tilläggsminuter i matchen)

Ett jättejubel bröt ut och med all rätta efter en suverän insats av alla i vårt lag.

Nu klättrade vi några placeringar och det känns skönt inför nästa match som är borta mot Strömsberg.

Hatten av för årets största publik (som jag hoppas återkommer nästa hemmamatch) och jag tycker också att domarna ska få beröm.

Startelvan:

Niklas Larsson-Niklas Lindh, Lars Skärpe, Christoffer Eriksson, Johan Danhard- Fredrik Rahm, Thomas Sundberg, Jesper Karlsson, Kalle Andersson-Pelle Lööf, Joel Stillmark.

Avbytare: Mikael Svensk, Jocke Svensk, Kalle Dahlberg, Johan Brolin och Tobias Björk.

Byten:

88:e minuten Mikael Svensk in, Fredrik Rahm ut.

Hörnor:

ABK 8, Enköping 5.

Varningar:

Jesper Karlsson och Niklas Lindh.

Skribent: Härje Lindgren