1-1 mot IK Brage i genrepet inför Cupen

14 FEB 2015 16:18
Vi spelade 1-1 (0-0) mot div 1 laget IK Brage. Det var sista matchen innan Svenska Cupen äventyret startar mot Jönköping. Vi är därmed fortfarande obesegrade 2015.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Första halvlek är inte så mycket att skriva hem om. Vi är alldeles för dåliga med bollen och stressar för mycket. Vilket leder till att Brage har all boll och vi blir alldeles för låga i vårt försvarsspel. Det positiva är att vi inte släpper till några målchanser. Det var någon fast situation där det hettade till lite.

I andra halvlek lyfter vi oss både gällande spel och attityd.

Vi lyckas vinna bollen högt uppe och skapar några lägen där Cihan och Lalle är nära i boxen och Jeppe har ett hyggligt avslut utanför. Brage har också några farligheter men är det inte Niclas som räddar så täcker försvaret bra.

Chippen med en dubbel skottblockering visar vägen. Vi känner att vi har lite tryck på Brage och organiserar om och flyttar fram våra positioner.

Tyvärr är det Brage som är skickliga och utnyttjar de större ytorna vi lämnar och gör 1-0 i 79:min efter ett snabbt anfall och inlägg. Här har också Brage ett kanonskott som Niclas räddar mycket förtjänstfullt.

Vi repar mod och sliter för en kvittering. Lalle får fast bollen och spelar ut till Stridh som curlar in den i boxen. Efter lite trassel hamnar bollen hos Cihan som kallt placerar bollen i bortre burgaveln. Efter det har vi en varsin chans till men bägge avsluten går utanför.

Var något lag närmare segern så var det Brage men resultatet skrivs till 1-1 och det är starkt av killarna att komma tillbaka.

Start: Niclas, Ante, Chippen, Roos, Åkerlund, Siksten, Jeppe, Lindh, Ludde, Cihan, Lalle.

Ers: Tim, Johan, Lucas(46), Stridh(46), Petter(60), BromanF(60), Kion(65)

Skribent: Henrik