1-4 mot Jönköping Södra

21 FEB 2015 15:51
Vi förlorade med 1-4 (0-3) mot superettanlaget Jönköping Södra i dagens match i Svenska Cupen.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Vi startar matchen ok, ligger rätt i positioner, sätter några bollar i djupet som sånär ger rena frilägen och även ett högt återerövringsspel som fungerade när vi var kompakta.

Vi känns aggressiva på rätt ställen. Så det blir en kalldusch när dom för enkelt får knalla igenom oss och göra 0-1 tidigt utan att förta sig. Sedan blir vi egentligen bara sämre och sämre. 0-2 är en kopia på ettan. Vi väntar på halvtidsvisslan när en mf i j-södra får drömträff från 30m rakt upp i krysset, psykologiskt tungt.

I andra lyfter vi oss från start och tar över allt. Skapar tryck och lägen.

Gör 1-3 genom Jeppe på straff efter att Kion och Mathias kombinerat sig igen försvaret och den senare blivit fälld. Vi fortsätter att gå för det har två väldigt fina inlägg där vi måste trycka in bollen, istället står vi med mössan i handen och tittar på när försvarare står i målområdet och nickar bort bollarna.

Cihan har ett volleyskott i 75:e som blockeras med handen ganska långt utanför kroppen. Vad är hands och vad är inte hands? Känns inte helt solklart alla gånger.

I stället någon minut senare feltajmar vi en långboll mot vårt samlade försvar och skarvar den vidare mot eget mål och dom gör 1-4 och matchen dör.

Sammanfattning:

En dålig första och en bra andra, lite för enkla mål bakåt med ett för stort resultat som följd. Mot ett Jönköping som var riktigt bra och spelade en fin fotboll och vann rättvist.

Startelva: Niclas, Roos, Chippen, Lindh, Mathias, Petter, Jeppe, Brolin, Chrille, Lucas, Lars.

Ers: Tim, Kion(43), Cihan(70), stridh(70), Ludde, Sigge, Ante.

Skribent: Henrik