Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

#11 Andreas Smedbakken inför premiären

04 APR 2018 22:59
Han värvades från Skellefteå inför säsongen och är ett namn som många i Division 2 Norrland känner igen. Premiären är nära nu och vi vill delge er Andreas Smedbakkens tankar inför säsongen.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Den 25-årige forwarden är uppvuxen i Grängesberg och har representerat bland annat Valbo, Sandviken och nu senast Skellefteå. Han är välkänd av både spelare, ledare, supportrar och givetvis sportkommittén i HuFF. 
HuFF är en klubb som man har spelat mot i tre säsonger nu och kände igen bra. Ett lag som krigat om seriesegern säsong efter säsong, men åkt dit på målsnöret. Utöver fotbollsbiten så kändes kontakten med klubben bra och vi fick tidigt en helhetslösning som funkade och jag känner mig riktigt nöjd med beslutet att flytta till Hudiksvall, säger Smedbakken.

Andreas stod för 10 mål på 23 matcher föregående säsong där han var med och tog upp Skellefteå i division 1. Han är en mycket vass avslutare som också fått utdelning här under försäsongen, bland annat ett hattrick mot en av de vassaste seriekonkurrenterna Timrå.
Försäsongen har varit en period där vi tagit steg för steg. Vi har en helt ny ledarstab som jobbat in en spelmodell där vi nu känner oss väldigt bekväma och tror på vad vi gör. Vi har haft några riktigt starka insatser i träningsmatchandet där vi avslutat med 4 vinster och 15-0 i målskillnad under sista 4 matcherna, vilket ger oss självförtroende inför seriestarten, berättar han.

- För egen del känns det bra. Att ha fått igång målskyttet är en bra sak som offensiv spelare, men det som känns allra bäst är hur bekväm man känner sig i sin roll både offensivt och defensivt. Man känner att man har utvecklats i spelmodellen för varje vecka som gått, fortsätter Andreas.

Som alltid försvinner några spelare och några tillkommer till varje säsong även om man denna säsong lyckats behålla de allra flesta samtidigt som man breddat truppen ännu mer.
- Truppen känns riktigt stark och det skapar hård konkurens på varenda position vilket är väldigt utvecklande. Under 26 omgångar behöver man ha en bra bredd för att lyckas vinna en serie och det är något som finns i HuFF. Vi har också en härlig stämning i gruppen och alla drar åt samma håll mot samma mål, säger den målfarlige forwarden som vet vad som krävs för att ta steget upp.

- Jag tror den största anledningen till att vi vann serien med Skellefteå var våran starka bredd som gjorde att vi höll en hög nivå över 26 matcher och den härliga kemin vi hade i laget som gjorde att stämningen alltid var på topp och samtliga gick in helhjärtat. Dessa delar känns starka i årets trupp av HuFF och detta kommer ge oss en grymt rolig säsong som kan räcka hela vägen. 

En sak är säker - Detta kommer bli en mycket spännande säsong med en ny ledarstab, med en bra stomme kvar i truppen tillsammans med flera hungriga nyförvärv. 

Lördag 7 april 13.00 är det avspark i premiärmatchen 2018 när Boden gästar Sparbanken Arena. Det vill ni inte missa!

- Jag tror starkt på HuFF inför 2018 och det känns riktigt motiverande att få vara en del av den här resan. Seriesegern med Skellefteå förra säsongen var något av det roligaste jag upplevt och det skulle vara riktigt roligt att få vara med om det igen, avslutar Smedbakken som hoppas publiken sluter upp på lördag.

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info