3-3 mot Skellefteå FF (2-2)

27 APR 2013 19:11
Med fem minuter kvar kvitterade Pelle Lööf till 3-3 mot Skellefteå FF. Vi ledde matchen två gånger, 1-0 och 2-1, efter mål av Philip Berglund och Pelle Lööf.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Efter en svängig match blev slutresultatet 3-3 (2-2) mot Skellefteå i den första hemmamatchen för säsongen.

Matchen drar igång och det är svårt att se några linjer i spelet. Korta anfall och bollen byter ägare väldigt ofta. Det känns ändå som om vi skapar tryck och Skellefteå vill spela ett omställningsspel.

Vi tar ledningen efter ett anfall på högerkanten då Philip kan trycka in bollen. Tyvärr replikerar Skellefteå tämligen omgående då vi inte får bort bollen efter ett inkast. Vi tar åter ledningen då Pelle på bästa sätt förvaltar en fin frispark från Roos. Vi verkar få gå till halvtidsvila med en ledning, men i minut 46 så kan Skellefteå trycka in 2-2 efter en hörna.

Andra halvlek ser väl till stora delar ut som den första. Lite ordnad spel, mycket omställningar både i def och off.

Skellefteå tar ledningen efter ett inspel från vår vänstersida. Vi gör några byten, organiserar om och mobiliserar kraft i slutet av matchen.

Då skapar vi rejält tryck mot motståndarnas mål och det känns både logiskt och rättvist när Pelle sätter sitt andra för dagen på en fin nickframspelning av Våfflan. Vi väljer att ligga kvar i våra positioner, fortsätter att sätta tryck och försöker gå för ett vinstmål. Det resulterar i ett läge för Skellefteå som Niclas räddar och ett läge för oss när Våfflan är framme igen och sånär sätter sin volley i nättaket.

Vi ville såklart ha 3 poäng men som matchen utvecklade sig är det starkt att visa moral och vända tillbaka och greja 1 pinne med ett sent kvitteringsmål. Nu ser vi fram emot en resa till Kalix och match mot serieledarna Assi nästa helg.

Tack till supportrarna som körde tifo och ramsor hela matchen!

Startelvan: Niclas, Philip, Sundberg, Jesper, Roos, Mehmed, Brolin, Siksten, Ludde, Rahm, Pelle.

Ersättare: Wille, Ecka, Petter (65), Fajko, Gurra, Ericson (75)

Skribent: Henrik