4-1 mot Mariehem

20 SEP 2014 17:10
Hemmamatchen mot Mariehem SK blev en enkel seger med 4-1(2-0).

• Skapad: 20 SEP 2014 17:10

Mariehem1 Mariehem2
Mariehem3 Mariehem4

Foto: Hans Johansson

Det var ett laddad lag som ville studsa tillbaka efter den något sämre insatsen mot Selånger. En match där vi inte kom upp i nivå varken spel- eller inställningsmässigt.

Och det märktes från start vilket lag som verkligen ville och kunde ta tag i den här matchen. Vi får tryck på Mariehem och skapar lägen för att sätta ettan.

Den kommer också efter fint kombinationsspel på högersidan mellan Lucas, Siksten och Mehmed som slutar med att den sistnämnda får en fri yta och kan ta med sig bollen och distinkt spräcka nollan.

2-0 är återigen en frukt av samspel på högersidan, Mehmed spelar in bollen snett inåt bakåt och Ante bredsidar behärskat in bollen.

I andra halvlek repar Mariehem mod och tar inledningsvis över taktpinnen. Vi känner oss dock inte hotade.

I stället kommer 3-0 där ingen mindre än Ludde sticker i djupet och efter en cruyffint kan servera Pelle som ensam i boxen inte gör något misstag.

4-0 är väldigt vackert och återigen är det Ludde som är näst sist på bollen. Efter en hörna rensas bollen rakt upp i luften men istället för att ta ner bollen slår Ludde ett inlägg direkt på volley och inne i boxen kastar sig Wille fram och språngnickar in fyran.

Mariehem ville också bjuda på fotbollsgodis. Direkt på avsparken slår dom en lång boll mot vår backlinje som vi nickar bort. Men bollen landar precis framför fötterna på deras notoriske målspottare Arestav som drar till på volley från 35m. Det syntes direkt att han fick drömträff och bollen går i en båge över Niclas, snyggt och otagbart.

Resten av matchen spelades av utan något större som inträffade. Bra insats av samtliga och skönt att vara tillbaka på banan.

Startelva: Niclas, Siksten, Chippen, Wille, Roos, Ante, Ludde, Ecka, Lucas, Mehmed, Pelle.

Ersättare: Tim, Lindh, Joel, Mathias (60), Lars, Douglas (60), Jesper (80)

Skribent: Henrik