Andra raka nederlaget

03 SEP 2017 18:18
Efter förra veckans bakslag mot Morön var siktet inställt på att räta upp skutan igen och komma tillbaka på vinnarspåret. Så blev inte fallet, då Piteå segrade med 2-4 i toppmötet.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Med en förlust senast mot Morön var det ett revanschsuget HuFF som klev ut på Sparbanken Arenas konstgräs idag när Piteå IF, förra året i Divsion 1, kom på besök denna vackra septemberdag. Piteå visade dock att den revanschlustan inte alls räckte till och slutresultatet skrevs till 2-4 till gästernas favör, efter ett hattrick från Joel Edström.

Edström satte igång målskyttet redan i den sjätte matchminuten när han i efterspelet till en hörna stötte in bollen. Efter 27 minuter fick han också in 0-2 efter att Niclas Larsson inte fått tag i ett Piteå-inlägg. Kion King gjorde återigen match av det hela när han satte reduceringsmålet efter 35 minuter. Piteå hann dock få in ytterligare en boll innan första halvlek var slut, när Robert Hammarstedt fick in 1-3.

I andra halvlek försökte HuFF febrilt för att få till en reducering utan att komma till någon riktig superchans, bortsett från Kion Kings ribba-mållinje-ut-skott. Matchen stängdes helt och hållet när Piteå sedan kontrar in 1-4 och Edström fullbordar sitt hattrick. Kion Kings snygga reducering var bara av akademisk betydelse och förlustsiffrorna skrivs till 2-4.

Andra raka förlusten är ett faktum.
HuFF hade halvskadade Cihan Sener och Dylan Burns på bänken hela matchen och Christoffer Ericson var inte heller redo för spel efter hjärnskakningen han ådrog sig mot Morön.

Nästa match är lördagen den 9 september borta mot Anundsjö IF.

Se höjdpunkter från matchen HÄR eller i spelaren nedanför.

Larsson
Karlsson, Wallin, Sundberg (46), Persson
Camo (46), Dahlström
Brolin, Lööf (82), Eliasson