Hoppa till sidans innehåll

Ante P jubilerade

25 AUG 2017 10:21
100 matcher i HuFF-tröjan och division 2 har det blivit för vår trogne vänsterback genom åren.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Vi känner honom som "Ante P" i folkmun, och Andreas Persson har med gott mod gjort sig välbekant med Hudikborna. 

Han är född och uppvuxen i Jättendal där även hans fotbollsutbildning började, men med ett samhälle som blir allt mer tätortsbaserat så faller föreningarna i byarna runt omkring. Så Ante fortsatte sin karriär i Högs SK under tonåren och kom snabbt in i den Hudiksvalls ABK-organisation som kom att kallas för "A2" med ledning av Jonas Höglund. 

   Det var under denna tid många ungdomar flyttades upp och fick testas i seniormiljö, vilket med facit i hand skulle ha stor betydelse för inte bara Andreas själv utan också spelare som Petter Andersson, Fredrik Rahm, Johan Brolin, Pelle Lööf, William Wallin för att nämna några. 

Då konstellationen ABK gjordes om till HuFF 2011 var Ante en av de som flyttades upp till div 2 från div 4, och snabbt etablerade sig. Han har prytt vänsterkanten under nästan varje säsong, med undantag för några skadesejourer, och smekt in inlägg med sin känsliga vänsterfot. Coach Åhnstrand säger själv att Ante är den spelare i dagens trupp som tappar bollen minst, värderar bollinnehavet bäst och får ett lugn i spelet som är ovärdeligt vissa matcher. 

Under söndagen och i matchen mot Täfteå IK så bar han HuFF-tröjan i div 2-sammanhang för 100:e gången, vilket gör honom till den 5:e spelare att nå denna milstolpe (Niclas Larsson, Thomas Sundberg, Johan Brolin och Pelle Lööf är de första fyra).

Vi säger stort grattis till vår Ante P och ser fram emot 100 matcher till!


Epost: Adressen Gömd

 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info