Femte raka segern i serien

22 AUG 2020 23:05
Tre nya poäng plockades när vi mötte Enskede borta under lördagen. Slutresultatet skrevs till 1-4 (1-0).
  • Skapad: 22 AUG 2020 23:05

Vi får en tuff start och får 1-0 emot oss redan efter 14 minuters spel. Men som så många gånger förr reser vi oss i den andra halvleken.

I 52:a minuten kvitterar Cihan Sener sedan Araya Zerai fint passat fram bollen i straffområdet.

I minut 62 blir Ante Persson nedriven i straffområdet och domaren blåser straff. Tyvärr får sig Ante en rejäl smäll och blir liggandes ett tag innan han får hjälp ut och vi tvingas till byte.

Straffen sätter Cihan dit distinkt och vi har vänt till 1-2.

Därefter verkar det som tränare Benny Dahlin dragit den gamla klyschan "anfall är bästa försvar". För bara några minuter senare petar Araya Zerai bollen förbi motståndaren och springer, nej jag skulle nog vilja säga att han flyger förbi, honom, viker sedan inåt och drar ett par finter innan han sätter dit 1-3. Fantastiskt fint mål.

Avslutningsvis skulle Smedbakken, likt Svenska Cupen-matchen senast, komma in och måla. Lukas Bergqvist slår en mycket fin långboll som Smedbakken når, vinner en-mot-en-duellen mot backen och avslutar perfekt.

1-4 på resultattavlan. Tre vinster på sju dagar. Fortsatt obesegrade i serien.

Nästa match väntar Karlberg på hemmaplan, en tidig seriefinal mot serieledarna som även dem är obesegrade. Lördag 29 augusti 14.00.

Skribent: Mathias Berglund