Hoppa till sidans innehåll

HuFF sommaraktiviteter 2016

28 JUN 2016 12:12
Vi har genomfört den egna sommarakademin och nu väntar; Gratis spontanfotboll med HuFF kl. 10-12 varje vardag (4-27 juli). Därefter, vecka 31 kommer HuFF ut till Håsta & Björkberg för Fotbollskul och vecka 32 är det Celtic Soccer Academy!
  • Skapad: 28 JUN 2016 12:12

Fotboll i sommar för barn och unga, tjejer och killar.

Vi har genomfört den egna sommarakademin för barn och unga. Nu väntar fler veckor med fotboll i olika former. HuFF har i flera år satsat mycket på utbildning och det fortsätter vi med via våra akademier på sommaren. Bland annat kommer fem instruktörer från Celtic FC hit och tillsammans med våra bäst utbildade lokala ledare kör de vecka 32 Celtic Soccer Academy. Det är för dem som verkligen älskar fotboll och vill satsa extra på utbildning med hög kvalitet.

Men även om fotboll är en billig sport och den sport som utan tvekan integrerar flest och bäst i Sverige så vill vi även erbjuda alternativ till de fotbollsskolor som kostar pengar. Att det kostar pengar är ju inte så konstigt eftersom vi har kostnader i form av planhyror, ledare, luncher, inköp av bollar, tröjor etc. men vi vill ändå ha alternativ. I år kompletterar vi därför extra med aktiviteter som är helt gratis och som då inte bygger lika mycket på utbildning av hög kvalitet utan istället mer på spontanfotboll och lek.

Därför ser sommaren med HuFF ut enligt följande:

Gratis spontanfotboll med HuFF vecka 27-30, kl. 10-12 varje vardag (4-27 juli). Istället för att Sparbanken Arena står låst och obokad har vi hyrt planen och har spelare från HuFF på plats. Detta för att möjliggöra spontanfotboll i olika former. 

Beroende på hur många som kommer och hur spridningen i åldrar ser ut försöker HuFF-spelarna att göra sitt bästa för att alla ska ha kul. Det kan bli allt från spel i olika former till att barn och unga får tips och trix från våra spelare. Utmana HuFF-spelarna eller varandra i straffläggning, jonglering eller frisparkstävlingar. Det kommer även att finnas möjlighet till andra tävlingar där man får måla sin egen fotboll på runda pappersark från Iggesund Paperboard.

Det kommer att gå bussar till och från arenan som kommunen ordnar men ingen anmälan krävs till själva spontanfotbollen.

HuFF ser också till att det finns vatten att dricka och genom extra stöd från Länsförsäkringar Gävleborg får barnen frukt och Festis som levereras av Mickelssons Frukt & Grönt.

Därefter, vecka 31 (1-5 aug) kommer HuFF ut till Håsta och Björkberg och kör gratis fotbollskul i samarbete med Hudiksvallsbostäder.

Till sist, vecka 32 (8-12 aug) blir det Celtic Soccer Academy! 

Tack för stöd även till Hälsinglands Sparbank ger tillbaka som möjliggjort fotboll för fler under året.

Glad sommar!

Läs mer här och anmäl till Celtic Soccer Academy.

Läs mer om kommunens gratis sommaraktiviteter där HuFF står för spontanfotbollen. (Finns även information om bussar som kommunen ordnar.)

 

PS. Alla företag som är med och stöttar våra bredd- och talangsatsningar på utbildning och lek kommer att tackas senare i höst via speciella tackannonser i HT samt spridning i våra sociala medier.

Skribent: Peter Åhs
Epost: Adressen Gömd


 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info