Hoppa till sidans innehåll

Unikt samarbete med HHC

19 DEC 2018 14:32
Tillsammans med kommunens andra ledande idrottsförening går vi nu in vår gemensamma samarbetspartners - Sjölins Smide's värdegrundprojekt.
  • Skapad: 19 DEC 2018 14:32

För snart två år sedan drog Sjölins Smide i Hudiksvall igång sitt utvecklingsprojekt ”Sjölinslyftet” för sina 90 anställda. När företaget nu trycker på startknappen för nästa steg inleds också ett unikt samarbete mellan idrott och näringsliv.

 

 

Det är Hudik Hockey (HHC) och Hudiksvalls Förenade Fotboll (HuFF) som genom Fredrik Jönsson och Pelle Lööf bygger projektet där också företagskonsulten Håkan Ericsson från Ljusdal, som tidigare arbetat med organisationsfrågor för Sjölins, har varit med och format programöppningen.

En stor ”kick-off” i Kulturhuset den 21 december blir startramp och sedan ska man tillsammans med grupper ur Sjölins personal ge sig ut på okända vatten för att söka gemensamma nämnare och dra nytta av varandras erfarenhet av att ”bygga vinnande lag”.

Det handlar om att ”ordning och reda” tillsammans med ”värdegrund och attityd” ska skapa lönsamhet.

– Men man skulle kunna sätta likhetstecken mellan lönsamhet och resultat och då har vi mycket gemensamt med klubbarna, menar Ulrik Jonasson, VD vid Sjölins Smide i Mo – ett företag som har en 135-årig historia i Hudiksvall och som en gång hade sitt säte i kvarteret där Monitor nu finns.

Sjölinslyftet kan skapa en unik förändring i hur man från näringslivet kan se på idrottssponsring och där föreningslivets erfarenheter också kan vara av värde för företaget.

– När vi drog igång Sjölinslyftet handlade det om att få alla medarbetare engagerade i ett förändringsarbete och vi jobbade då med de hårda frågorna över hela produktionslinjen. Det är viktigt att alla inom företaget jobbar utifrån samma värdegrund för att utvecklas inom det gemensamma laget. Där har vi mycket gemensamt med föreningslivet, säger Ulrik Jonasson.

– Vi har också tittat på hur man ska kunna få ut mer av sin idrottssponsring än bara några sittplatsbiljetter till matcherna och det är här som HHC och HuFF kommer in i bilden genom Fredrik och Pelle. Min vilja är att också föreningarna ska utvecklas genom det här samarbetet, menar Sjölins VD.

– Att gå in i det här är både roligare och mer utvecklande än att bara sälja reklamskyltar, understryker Fredrik Jönsson.

Projektet bygger ju dessutom en milstolpe när det gäller kopplingen mellan Hudik-föreningarna. Två olika sporter med skilda förutsättningar, men två föreningar med samma utmaningar.

– Det är förstås viktigt att HuFF och HHC inte drar åt olika håll. Om vi kan närma oss varandra i olika frågor kan vi båda dra nytta av det, understryker Fredrik Jönsson.

– Och för oss handlar det om ett spännande samarbete där vi kan utvecklas och både lära av och tillföra något till Hudik Hockey och Sjölins Smide. Även om vi och HHC håller på med olika sporter har vi mycket gemensamt då det gäller att ge nytta till både samhälle och näringsliv i vårt närområde. Samarbete är ett nyckelord i HuFF som idé i grunden och detta är ytterligare ett exempel på att vi på mindre orter måste samarbeta för att lyckas, påpekar Pelle Lööf från HuFF.

Nu går Fredrik Jönsson och Pelle Lööf in i Sjölinslyftet med öppna ögon. Och det är i grund och botten Sjölins personal som under ett år framåt i olika grupper ska söka lösningar och själva styra utvecklingen mot en samsyn som ska forma framtidens lagspel för det anrika Hudik-företaget.

Skribent: Lars Gösta Larsson
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info