Hoppa till sidans innehåll

Update on Mr King

12 SEP 2018 14:25
Efter 3,5 månads fråvaro så börjar det se ljusare ut för vår Kion King, som slitit med rehaben och försöket att komma tillbaka från den fraktur som drabbade honom under DM-finalen i våras.
  • Skapad: 12 SEP 2018 14:25

Vid DM-finalen i våras stod Bollnäs GIF som motståndare, och vi hade på förhand insett att det skulle bli en tuff uppgift på Sävstaås gräsplan. Efter Smedbakken's tidiga ledningmål så kändes matchen relativt avgjord då skönspelet och chanserna uteblev. 
   Tyvärr duggade skadorna tätare, Cristoffer Ericson fick kliva av efter bara några minuter med problem i foten, Cihan Sener blev överkörd bakifrån och sparkade i marken. Knät blev lidande. Lägg där till ytterligare 2-3 småskador som tvingade spelare till att bryta matchen. Som tur var klarade både herr Ericson och herr Sener sig ifrån långvariga saker och var tillbaka inom en vecka. 

Lika tur hade däremot inte Kion King som i en duell fastnade med foten samtidigt som kroppen vreds och som skulle visa sig vara en spiralfraktur i höger fotled. Resultatet blev ambulans och operation. Sedan gips och skena ett par veckor innan vägen tillbaka startade. Rehaben har gått bra. Väldigt sakta men bra, säger Kion King.


För att stärka upp både leder och muskler kring det skadade området så blir det mycket balansplatta och tåhävningar, vilket i sin tur går sakta och stegras succesivt med lätta vikter.

- Det viktiga är att jag känner mig 100 på det jag gör innan jag tar nästa steg.

Hur ser då statusen inför den sista slutspurten av säsongen? I skrivande stund är han med på planen men i lättare övningar, så som uppvärmning, passningsövningar och någon isolerad avslutsträning. Ännu inte fullt redo för spel och närkamper. I nuläget är det svårt att säga när han kan vara tillbaka på planen i full form utan tanken är att fortsätta på den vägen som man gjort hittills - en liten bit i taget.


E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info