Hoppa till sidans innehåll

Vidare i OilQuick Cup

02 FEB 2019 20:32
Efter tre gruppspelsmatcher som spelades under fredagen är vi vidare i OilQuick Cup.
  • Skapad: 02 FEB 2019 20:32

Tränare Benny Dahlin sammanfattar gruppspelsmatcherna:

HuFF-Marma IF 3-1 (3-4 e.str)

Av erfarenhet vet vi att första matchen i dessa cuper brukar vara av lägre kvalité. Vi talar om det innan och vill naturligtvis inte falla i den fällan. Därför kändes 3-0 med 10 min kvar mot ett hårt jobbande, rutinerat Marma, helt ok. Hyfsad kontroll i spelet utan att spela strålande. Vi skapar ändå lägen och har bollen i stora delar. Då får Marma en frispark i halvfarligt läge och tyvärr för oss seglar den vackert in i bortre krysset. Sista delen av matchen tappar vi konceptet, stressar och gör en mindre bra prestation. Därför kanske vi också förtjänar att Marma sätter alla tre bonusstraffar och vinner med 3-4 då. Starkt av Marma att sätta tre på Simon i vårt mål.

IFK Bergvik - HuFF 0-10 (1-10 e.str)

Vi tar lärdom av matchen mot Marma och spelar med ett högre bolltempo, tar bättre beslut, visar skärpa i avslut och överlag högre kvalité mot Bergvik som får det tufft. Ett större fokus och rörelse utan boll i 25 min och målen trillar in med jämna mellanrum. Bergvik gjorde mål på en av tre straffar. Ska sägas att Bergvik spelar med två avbytare och kämpar på utifrån de förutsättningarna men orkar inte spela det kompakta, låga försvar som t.ex. Marma orkar i matchen innan.

HuFF - Forsa 3-1 (3-2 e.str)

Vår närmsta samarbetsförening står för motståndet i sista matchen och har bl.a. ”vår” Rasmus i mål. De blå lägger straffen före matchen och sätter en av två straffar och vi har 0-1 att gå på. Matchen spelas kl 23:30, en tid då jag själv sovit ett tag en ”vanlig” fredag. På planen syns också den sena tiden på dygnet och den tidiga tiden på säsongen i fler sekvenser än i tidigare matcher hos båda lagen. Vi kvitterar dock relativt snabbt genom en riktigt vass ”centerlöpning” på första stolpen av ”Bakko” som stöter in Antes fina inspel från kanten. Den vill vi gärna se många gånger denna säsong... Tyvärr släpper vi också in det enda spelmålet för kvällen efter ett inspel på vår första stolpe. Våfflan visar kvalité i ett välplacerat skott från distans och vårt Östavalla lån i cupen ”Ebi” sätter trean som ger oss segern. Hade jag vart en gubbe hade jag kanske sammanfattat denna match med en gäspning. (Vilket jag nog också gjorde..) Men segern och avancemanget kan inte sägas vara obefogad även om prestationerna i matcherna varierat.

Det jag ändå gläds mest åt är vilken fantastiskt grupp människor och fotbollsspelare jag ska få tillbringa mycket tid med denna säsong.

Samt att Wille Wallin får "matchens prestation" av våra sköna materialare efter att ha täckt ett Forsa avslut med ansiktet...

På Söndag spelar vi kvalspel då Marma vann gruppen, kvalet ser ut såhär:

09.00 HuFF-Bollnäs Kurd
10.00 Bollnäs Kurd-Strand
11.00 Strand - HuFF

Då ska vi ta med oss det som fungerade bra på fredag och göra det i 2X25.

/Benny Dahlin


E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info