Hoppa till sidans innehåll

Inför match: HuFF-IFK Timrå

28 JUL 2017 19:20
Uppehållet är över och för HuFFs del väntar en riktigt tuff drabbning direkt. Man ställs mot IFK Timrå på söndag 30/7 14.00
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

HuFF inledde serien med att möta just Timrå på bortaplan och det är den enda matchen laget förlorat hittills. Efter att ha haft ledningen tappade man in både 1-1 och 2-1 vilket blev matchens slutresultat.
- Timrå har många skickliga spelare som det gäller att ha koll på. Senast vi möttes blev vi för långa och de slog långa bollar över hela vårt lag till sina offensiva spelare. Det kan vara nyttigt att undvika på söndag, berättar tränare Henrik Åhnstrand.

I tabellen hittar vi Timrå på plats nummer fyra med 26 poäng, tre poäng mindre än trean HuFF. Innan uppehållet avslutade Timrå de tre sista matcherna med en seger och två oavgjorda matcher. Just oavgjort var populärt hos HuFF också i slutet av vårsäsongen där man avslutade med fyra raka oavgjorda matcher. Trots det har man bara två poäng upp till förstaplatsen.
- Nöjd är ett ord jag sällan använder eftersom man då riskerar att slappna av. Däremot är det starkt av oss att återigen vara med i toppen och vi har satt oss i ett bra läge inför hösten, konstaterar tränare Åhnstrand.

Backen Jonas Karlsson är lite mer kritisk till lagets insats under våren.
Vi är inte riktigt nöjda med vår prestation under våren då vi själva känner och vet att det finns mer att hämta. Vi hade självklart önskat bättre resultat i de avslutande matcherna på våren men det har vi lagt bakom oss och blickar framåt mot hösten. Tabellplaceringen i sig är absolut inte dåligt då vi egentligen har allting i egna händer nu inför hösten, säger ytterbacken.

Laget drog igång träningen 17/7 igen så spelarna fick två veckors ledigt med egna träningsprogram.
- Träningsveckorna ser i princip likadana ut oavsett vilken del av säsongen det är för att utvecklas över tid. Vi har tränat på vårt spel och positioner med boll som är viktigt för oss samt en del detaljer i vårt försvarsspel, säger Åhnstrand.

- Personligen har jag varit igång bra. Varvat såväl löpning som styrka och rehab för mina ljumskar. Sedan har kvalitén på de två träningsveckorna sedan vi kommit tillbaka varit riktigt bra så vi kommer samtliga väl förbereda inför söndagens match, berättar en laddad Jonas Karlsson.

Under uppehållet valde Viktor Roos och Fredrik Nilsson att lämna HuFF (Roos till Bollnäs och Nilsson till Strand) och sedan tidigare har Albin Hultin-Svensk lämnat laget. Men något nyförvärv har inte tillkommit ännu.
- Våra förutsättningar att värva spelare är små. Däremot kommer vi att fortsätta vår satsning på lokala spelare och skriva över några spelare från vår samarbetsklubb Forsa, berättar Åhnstrand. 

Nu väntar en tuff match direkt på söndagen mot ett Timrå som HuFF haft lite problem med. Tre poäng här och man drar ifrån gänget från Medelpad litegrann.
Det gäller verkligen att vi agerar med pondus och följer vårt vanliga spel för att på så sätt kunna styra matchen på det sättet som vi vill. Det kan vara små marginaler som avgör i slutet, avslutar Jonas Karlsson som hoppas på en fin publiksiffra på söndag.

HuFF-Timrå
Söndag 30/7 14.00
Sparbanken Arena

Skribent: Mathias Berglund
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info