Hoppa till sidans innehåll

Inför match: HuFF-Morön BK

12 MAJ 2017 17:39
Hemmamatch nummer två väntar på lördag 13/5 14.00 då Morön BK besöker Sparbanken Arena.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

OBS! I och med att det är tivoli på grusparkeringen vid Glysis så sker entrén via Humlegatan.

Morön har inlett serien relativt starkt och står på en fjärdeplats med nio poäng. Detta efter segrar mot Gällivare/Malmberget, Anundsjö och Bollnäs. Senast kommer Västerbottningarna från en knapp förlust mot Östersund.

Någon i Morön att hålla lite extra koll på är forwarden Andreas Marklund, fyra i den totala skytteligan med fyra mål på de inledande fem matcherna. En som får till uppgift att stoppa Andreas skott är #1 Niclas Larsson, den rutinerade målvakten säger så här om HuFFs försvarsspel hittills.
Försvarsspelet har som vanligt fungerat bra. Vi har gjort några få misstag där vi blivit hårt straffade med baklängesmål men annars har det känts stabilt.

Niclas fortsätter med att ge sin syn på hur säsongen varit hittills när HuFF placerar sig sexa (En match mindre spelad).
Det har efter omständigheterna varit helt okej men vi är inte riktigt nöjda. Men mycket har sett bra ut och vi känner att vi är på rätt väg.

Hemmalaget har inlett med två vinster, en oavgjord och en förlust på de fyra matcherna. Senast spelade man 1-1 borta mot Täfteå efter att Christoffer Lindberg kvitterat med ca 20 minuter kvar. Tränare Åhnstrand berättar vad som hade kunnat gjorts bättre.
- Ett enkelt svar är mål. Så här ser fotbollen ut ibland. Vi gör en helt okej prestation. Frånsett en 10-15 minuter i första halvlek så dominerar vi matchbilden och skapar målchanser utan att vara effektiva och göra mål. Sedan har vi ett motstånd som tar ledningen och kan spela på den resten av matchen och gör det bra.

Larsson berättar vad som blir viktigt för att kunna ta den tredje segern när Morön står på den andra sidan på lördagen.
- Det gäller att vara noggrann, t
appar man boll på fel ställen är Morön duktiga på att ställa om och utnyttja ytorna som uppstår. Så för oss gäller det att ta kontroll över matchen, göra rätt värderingar och vara hungriga när vi skapar chanserna, berättar målvakten som fått se fyra bollar gå in i nätet bakom honom på de fyra matcherna. 

Åhnstrands tre nycklar till seger: 

  • Kontroll på deras kontringar
  • Bra positioner när vi tappar boll
  • Inte bjuda på ytor 

Välkomna till Sparbanken Arena!

HuFF-Morön
Lördag 13/5 14.00

Skribent: Hudiksvalls FF
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info