Hoppa till sidans innehåll

Odiskutabel 2-1 seger i Sundsvall

27 JUL 2010 23:20
Vi fick en kanonstart på hösten efter 2-1 mot IFK Sundsvall
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Vi rivstartade matchen och hade två st frilägen genom Joel Stillmark efter bara 5 minuter. Vid första tillfället lobbade han strax över ribban och andra gången räddade målvakten.

Fortsättningen av halvleken var kanske det bästa vi har presterat i årets serie med bra och varierat passningsspel. Vi hotade hela tiden deras backlinje dels genom bra djupledspel centralt och dels via kanterna. Försvarsspelet var också stabilt med ett bra positionsspel och aggressivt över hela banan.

I den 27:e minuten bröt Erik Hellström en passning och snabbt spelade han Joel i djupled, han träffar ribban men Pelle Lööf satte returen resolut i nätet och 0-1 var ett faktum

Vi fortsätter att trumma på men somnade till lite vid deras hörna i den 36:e minuten och deras forward fick skarva in 1-1.

Orättvist men likväl ett faktum........

.....men rättvisan skulle ändå komma då vi i den absolut sista sparken på halvleken satte 1-2. Kalle Andersson slog ett tidigt inlägg och vi hade 4 st inne i boxen, bollen gick till Joel Stillmark vid den bakre stolpen och han hade bara att "promenera" in med bollen.

Vi fortätter att spela bra fotboll första halvtimmen av andra halvlek. Variationen med långa bollar som ett lugnt passningsspel á la Barcelona är suveränt.

Joel Stillmark får ett till friläge som målvakten räddade i den 54:e minuten och i den 66:e startade vi ett anfall på egen planhalva som efter 8-10 passningar hamnade hos Johan Danhard som sköt en riktig "mörsare" i ribban. Pelle är framme på returen men får den tyvärr över målet.

Vi hade spelet helt under kontroll, trots det, stod det bara 1-2. Och som det ofta blir, sista minutrarna, när ett lag jagar kvittering blir det lite "stirrigt". IFK flyttade upp allt de hade, t.o.m målvakten vid en hörna men killarna redde ut stormen.

3 härliga poäng i bagaget och fortsatt tätkänning i tabellen. Det är ingenting vi ska skämmas över.

Alla jobbade otroligt bra och det bådar gott inför fortsättningen.

 

Vi ställde upp enligt följande:

Niklas Larsson-Kalle Andersson, Lars Skärpe, Christoffer Eriksson, Johan Danhard-Johan Brolin, Erik Hellström, Joel Hallberg, Fredrik Rahm- Pelle Lööf, Joel Stillmark.

Avbytare:Mikael Skjärvold, Marcus Larsson, Joakim Svensk och Petter Andersson.

Byten:

75:e minuten Joakim Svensk in, Fredrik Rahm ut.

85:e minuten Mikael Skjärvold in, Joel Stillmark ut.

90:e minuten Petter Andersson in, Erik Hellström ut.

Hörnor:

ABK 4, IFK 5.

 

 

Skribent: Härje Lindgren

 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info